Ne davimo Beograd: Raspisan novi tender, građani će platiti popravke na Trgu Republike 1Foto: Miroslav Dragojević

Istoga dana kada je zamenik gradonačelnika (Goran Vesić) izjavio da će troškove popravke tek rekonstruisanog Trga Republike snositi izvođač, Grad Beograd je za dodatne radove raspisao novi tender, saopšteno je danas iz inicijative „Ne davimo Beograd“.

Tako će se, kako su rekli, ostvariti ono što smo sve vreme znali, a to je da će građani snositi troškove nemara, javašluka i muljanja pri ovoj rekonstrukciji.

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ je saopštila da je „neverovatno sa kojom lakoćom i bez ikakve odgovornosti gradski čelnici iznose neistine, daju lažna obećanja, zadaju rokove za završetak radova za koje je jasno da ih niko neće poštovati, a sve sa ciljem da se sakriju posledice korupcionaških poslova i radova koje sprovode po gradu“.

„Iako je svima jasno da je rekonstrukcija Trga Republike urađena katastrofalno, da je projekat menjan nekoliko puta kako bi se sakrilo muljanje sa kvalitetom materijala i neodgovarajućom podlogom za deonice na kojima se odvija saobraćaj, sistemski problemi koji će nastati usled loše urađene postavke i prepravke kocki će se tek osetiti i ovo nije kraj troškova i problema za građanke i građane Beograda“, navodi se u saopštenju.

„Zbog svega navedenog, zbog iznošenja neistina, brojnih drugih štetnih projekata, korupcionaških dilova i ruganja u lice građanima i građankama Beograda, inicijativa „Ne davimo Beograd“ zahteva smenu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i gradonačelnika Zorana Radojičića“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari