Nema pomeranja u zahtevima DSK za koaliciju sa Samoopredeljenjem 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Na današnjem sastanku Predsedništva Demokratskog saveza Kosova (DSK) nije bilo pomeranja u zahtevima koji su uslov koalicionog sporazuma sa pokretom Samoopredeljenje (PS).

„Razlike o koalicionom sporazumu sa PS su izraženije nego ikad pre. Današnji sastanak Predsedništva završen je napeto, kao rezultat nesuglasica oko koalicije s PS“, piše portal gazetablic.com pozivajući se na neimenovane učesnike sastanka Predsedništva DSK.

Sastanak je, prema istim izvorima, obilovao verbalnim sukobima između dvojice potpredsednika DSK, Agima Valjiua i Vjose Osmani.

„Valjiu i Osmani oštro su reagovali jedno prema drugom izražavajući protivljenje mogućoj koaliciji“, kazao je izvor portala.

Iz svojih izvora u PS portal takođe saznaje da funkcija predsednika više nije problem između dve stranke zbog činjenice da će se o funkciji predsednika razgovarati nakon formiranja vlade, ali sada je problem ministarstvo unutrašnjih poslova.

Visoki zvaničnik u PS rekao je da Samoopredeljenje neće potpisati nikakav sporazum sa DSK-om ako joj ne pripadne ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Pregovori dveju strana blokirani su zbog ministarstva unutrašnjih poslova. Mi kao PS nećemo dati ovo ministarstvo. To je uslov za zajedničku vladu“, rekao je on za gazetablic.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari