Foto: Beta/Dragan Gojić

On je rekao da je zbog opadanja broja učesnika protesta izazvana radikalizacija i eskalacija sukoba.

– Optužujem Boška Obradovića da je pokušao da izazove incident da bi neko bio pretučen ili ne daj bože ubijen, da bi se od toga pravili politički poeni – kazao je Čanak.

Na moju ogromnu žalost ovo sada je prevarantski pokušaj ekstremne desnice, čija je perjanica Boško Obradović, da preuzme opravdano nezadovoljstvo građana i da ga pretvore u svoje političke poene preuzela je proteste da flagrantno promoviše antievropsku i antivojvođansku platformu, dodao je Čanak.

Na pitanje kako komentariše poziv potpredsednika SNS i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića koji je okupio 200 pristalica stranke idu da brane Vučića i da li je to moglo da dovede do krvoprolića, Čanak kaže:

– Ne bih da komentarišem partijske izjave gradonačelnika jer tu se razilazuimo, ali mislim da je izuzetno mudra odluka  što se nije otišlo za Beograd i što nije došlo do toga da se pravi nekakav kontramiting. Ali, uopšte okupljati ljude, ako ih je gradonačelnik i okupio, da se daje nekome  podrška, mislim da je to potpuno nepotreban i opasan vid političke borbe- ocenio je lider LSV.

Povezani tekstovi