Nesporazum između Trifunovića i organizatora protesta prevaziđen 1Sergej Trifunović Foto: FoNet /FEST

Organizator građanskog protesta u Kragujevcu Milan Šerifović izjavio je danas FoNetu da se Sergej Trifunović izvinio i njemu, zbog izjave da radi za Aleksandra Vučića, i građanima zbog toga što je rekao da se radi o lažnom protestu.

On je istakao da je nesporazum izazvan „podmetnutom pričomplasiranom iz Kragujevca“ prevaziđen.

Za nas je to prošlost i kao da se ništa nije desilo nastavljamo zajedno dalje, jer nas očekuje mnogo posla u organizaciji novih protesta, a prvi sledeći je već u subotu, rekao je Šerifović.

Pozivu penzionisanog novinara Radio Kragujevca, upućenog putem društvenih mreža, odzvalo se oko 2.000 građana koji su prošle subote učestvovali na prvom protestu u tom gradu.

Šerifović je rekao da je to početak i da na sledećim protestima očekuje mnogo više sugrađana, jer će biti bolje organizovani sa govornicima iz Kragujevca i drugih gradova, među kojima će biti i Sergej Trifunović.

Ja od Sergeja nisam tražio izvinjenje, ali sam tražio da dođe u Kragujevac i obrati se građanima.

On je to prihvatio, a znajući koliko je pošten siguran sam da će doći.

Ne u subotu 12. januara, ali već na narednom protestu šetaćemo sa njim, rekao je Šerifović.

Pema njegovim rečima, rešen je i problem najavljenog spaljivanja primeraka jednog „potpunog antinarodnog lista“, tako što su organizatori odustali od ideje da tim simboličnim činom ukažu na „otrov i mržnju koji taj list širi Srbijom“.

Znamo mi veoma dobro koje novine i kako pišu i koliko je to opasno po narod, ali nećemo praviti nikakve lomače i spaljivati medijske veštice.

Govorićemo o tim novinama i njihovoj blago rečeno neprofesionalnosti, ali spaljivanja neće biti, rekao je Šerifović.

On je potvrdio da će 12. janura biti održan drugi porotest, koji je uredno prijavljen Policijskoj upravi u Kragujevcu, dodajući da će organizatori obezbediti redare koji će obezbeđivati i usmeravati učesnike protesta i šetnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari