Predlog rezolucije o obavezi utvrđivanja svih okolnosti pripreme i izvršenja ubistva predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića, koju je podnela Liberalno-demokratska partija, juče je stigao u Narodnu skupštinu. U rezoluciji se navodi da u utvrđivanju istine i političke pozadine Đinđićevog ubistva ne smeju postojati pojedinci ili grupe koje su iznad zakona i pravde.


„Narodna skupština smatra nedopustivom praksu da bilo koji nosilac političke, stranačke ili javne funkcije ostane pošteđen građanske obaveze da pred policijom i pravosuđem odgovori na sva pitanja koja opterećuju zemlju i društvo u vezi s političkom pozadinom ubistva predsednika Vlade Zorana Đinđića“, piše u predlogu rezolucije. Navodi se da „parlament očekuje od svih državnih organa da ga izveste o svim preprekama s kojima se suočavaju u sprovođenju zakona i eventualnim opstrukcijama i ometanju pravde u vezi sa utvrđivanjem političke pozadine ubistva izvršenog 12. marta 2003. godine“.

Usvajanjem i insistiranjem na sprovođenju ove rezolucije, navodi se u predlogu, srpski parlament štiti vrednosti pravne države i osnovna moralna i politička načela na kojima mora da počiva Republika Srbija.

LDP u obrazloženju, između ostalog, navodi da će „Srbija ostati nedovršena, slaba i ranjiva država sve dok se ne utvrdi potpuna pozadina ubistva predsednika Vlade Zorana Đinđića“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari