Konstitutivna sednica Skupštine Beograda 9. maja 1Foto: Arhiva

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je danas konstitutivnu sednicu Skupštine grada za 9. maj, piše u saopštenju za medije.

Kako piše u saopštenju Nikodijević je istakao da je pozivno pismo upućeno svim novoizabranim odbornicima za održavanje sednice na kojoj će se potvrditi mandati odbornika novog saziva gradskog parlamenta.

Na konstitutivnoj sednici biće izabran predsednik i zamenik Skupštine Grada Beograda, kao i sekretar i zamenik sekretara. Takođe biće izabrana i Administrativno-mandatna komisija koja je vrlo značajna za rad gradskog parlamenta. U skladu sa novom raspodelom mandata u Skupštini grada, na istoj sednici biće izabrana i nova Gradska izborna komisija, s obzorom na to da nas zakon obavezuje da sastav komisije oslikava sastav odborničkih grupa – naveo je Nikodijević za Beoinfo.

On je dodao da prvoj sednici gradskog parlamenta, do izbora novog, predsedava najstariji odbornik, a pomagaće mu dva odbornika iz dve najveće odborničke grupe.

Nikodijević je istakao da od konstituisanja novog saziva parlamenta teče rok od 30 dana za izbor novog gradonačelnika Beograda.

Odbornici će na vreme i u zakonskom roku biti obavešteni o sednici za izbor gradonačelnika – zaključio je predsednik Skupštine Beograda i izrazio očekivanje da će konstitutivna sednica proteći u najboljem redu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari