Nikola Gogić izabran za predsednika skupštine Sevojna 1Protest Branislava Palurovića

Nikola Gogić (SPS), direktor Narodnog muzeja Užice, izabran je za predsednika Skupštine gradske opštine Sevojno, u kojoj su lokalni izbori održani 4.marta.

NJegov zamenik biće Žarko Vukotić (PUPS), a Branka Cerović će i dalje obavljati dužnost sekretara Skupštine. Na izborima u Sevojnu, od ukupno 15 odborničkih mandata, koliko ih broji loklana skupština, koaliciji „Aleksandar Vučić-Zato što volimo Sevojno“ (SNS, SPS,PUPS i SNP) pripalo je deset, a opozicionom bloku „Ujedinjeni pobeđujemo. Za bolju Srbiju. Za Sevojno“ (Zdrava Srbija, DS, DSS, Pokret slobodnih građana, SDS, LDP, Narodna partija i Nova Srbija) pet mandata.

Izrazivši očekivanje da će svi odbornici ispuniti očekivanja svojih sugradjana, Gogić je istakao da je Sevojno opština sa najvećim prihodom po glavi stanovnika, jer na njenoj teritoriji posluju uspešna preduzeća, poput „Impol Sevala“, Valjaonice bakra i drugih, te da će se problemi Sevojničana rešavati uz podršku Grada Užica i republičke vlasti.

Borislav Mihailović (DS), u ime opozicionih odbornika, poručio je da od nove vlasti očekuje potpuno novi pristup u rešavanju problema Sevojničana i ispunjenje svih obećanja koja su, tokom preizbirne kampanje, ponudili premijerka i skoro polovina ministara prilikom njihovih dolazaka u Sevojno.

Na narednoj sednici trebalo bi da se završi konstituisanje lokalne vlasti, odnosno da se izaberu predsednik opštine, a za tu funkciju je predložen Ivan Marić (SNS), njegov zamenik i članovi Opštinskog veća.

Protest

Tokom sednice, ispred sedišta opštinskog zdanja, protestovao je Sevojničanin Branislav Palurović zbog, kako je rekao, „nejasnih kriterijuma po kojima je Cenar za socijalni rad u Užicu, uoči martovskih izbora, podelio socijalnu pomoć za 300 Sevojničana u iznosu od po 15.000 dinara“. – Kada sam to saznao, otišao sam u Centar za socijalni rad kako bih se prijavio za pomoć, ali meni su odobrili samo 3.000 dinara. Novac nisam hteo da podignem i uputio sam protestno pismo Centru i Gradu Užicu, izjavio je Palurović, koji je bio kandidat SRS za odbornika na lokalnim izborma u Sevojnu. Noseći transparent sa pitanjem „Gde je mojih 15.000 dinara“, dodao je da su on i njegova supruga nezaposleni i da se snalazi tako što „kopa kanale i pomaže drugima u održavanju dvorišta i domaćinstava“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari