Nova Srbija: Ko je ovlastio Vučića da pregovara sa Tačijem? 1Foto:Kabinet predsednika Srbije

Nova Srbija pita ko je ovlastio Aleksandra Vučića i u kom svojstvu on ide na pregovore sa Tačijem o rešavanju statusa Kosova, jer ne postoji ni jedna poznata odluka Vlade Srbije, a ni parlamenta kojom je on ovlašćen da zastupa Srbiju u Briselu.

Mi pitamo da li on tamo ide u svojstvu građanina ili predsednika SNS? Kako god da ide o tome treba da obavesti građane Srbije“, rekao je danas predsednik Nove Srbije Velimir Ilić na konferenciji za novinare.

Da li se zna kakva je zvanična politika Srbije prema rešavanju kosovskog pitanja, pitao je Ilić i konstatovao da Srbija nema nikakvu jasno definisanu politiku o tom pitanju, navodi se u saopštenju.

„Niko ne zna šta oni tamo razgovaraju, niti on podnosi izveštaj institucijama i građanima Srbije. Nikome nije jasno s kakvom platformom Vučić ide na te pregovore kada se o tom pitanju nije izjasnila ni Vlada, ni Narodna skupština“, istakao je Ilić.

On je ocenio da je najava o mogućem ukidanju vizne liberalizacije za građane Srbije katastrofalna poruka iz Brisela koja potvrđuje neuspeh spoljne politike koju Srbija vodi.

„EU je najavila da je moguće da nam vrate vize zbog otvaranja granica za migrante iz trećih zemalja u ovom slučaju konkretno za Iran. Ako se to dogodi Srbija se vraća 10 godina unazad ,a pregovori o pridruživanju EU biće potpuno obesmišljeni. Ova vlast više ne zna šta radi i svakim danom srljaju sve dublje u propast“, ocenio je Ilić.

Kada je potpisan sporazum o viznoj liberalizaciji, Srbija je prihvatila određene obaveze i pravila kojih mora da se drži, a koja ova vlast krši i izlaže državu riziku da i ono malo što je dobila izgubi. Kome to odgovara u ovoj vlasti koja radi sve na štetu građana Srbije. Neko od Srbije ponovo pokušava da napravi geto “, ocenio je Ilić.

On je dodao da je država još jednom prevarila malinare i obećala im otkupnu cenu od 140 dinara po kilogramu malina zbog čega su se povukli sa ulica, a onda donela odluku da ta cena bude 80 dinara.

„To što rade je van svake pameti. A, Vučić posle kada mu se narod skupi na ulici i protestuje zbog cena malina i benzina, opet neka optužuje opoziciju i narodu govori da je to nekolicina ludaka. Napravili su lobije u svim sferama i pojedinci se bogate na muci naroda. Srpsko selo je uništeno, seljak nema računicu ništa da radi. Cena višnje u otkupu je prošle godine bila 90, a ove je 40 dinara, a kupina je 14 do 18 dinara po kilogramu. Nikom se više ne isplati da to radi“, rekao je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari