Nova stranka: Fašizam u Srbiji, od fizičkog do verbalnog 1Foto: Logo

Nova stranka danas je povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma upozorila na „oblike fašizma sveprisutnog i danas širom Srbije, kroz fizičko i verbalno nasilje, koje je u suprotnosti sa putem Srbije ka punopravnom članstvu u EU“.

„Moderna, evropska zemlja 21. veka ne podrazumeva tek formalno članstvo, već usklađivanje s društvenim vrednostima i širenjem vidika koji bi našu zemlju, narod, a posebno mlade generacije otvorili ka prihvatanju svih ljudi, vera, boja kože i ravnopravnosti“, piše u saopštenju.

Nova stranka je danas, na dan kada je 1938. godine počeo veliki pogrom Jevreja širom Nemačke – „Kristalna noć“, ukazala da današnji dan – Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma, „ne sme biti tek puka sintagma, već dužnost i obaveza“.

„Pamteći sistemsko iskorenjivanje jevrejskog naroda kojem je prethodio najteži oblik diskriminacije, obavezujemo sve nas, kao i buduće generacije, da zajedno radimo na utemeljenju društva u kojem razlike neće biti meta na čelu, ni prepreka, već ono što nas zbližava“, piše u saopštenju Nove stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari