Nova stranka: Poražavajuće stanje demokratije 1Foto: Logo

Nova stranka saopštila je povodom Međunarodnog dana demokratije, da Srbija i ovaj 15. septembar dočekuje sa poražavajućim statističkim podacima o desetinama hiljada onih koji je svake godine napuštaju, tražeći izvan granica priliku za boljom budućnošću.

„Iza nas je skoro devet godina beskrupulozne i kriminalne vladavine perjanica mračnih 90-tih godina, koji su gaženje ljudskih prava, strahovladu, pretnje i zastrašivanje još tada uveli kao manir, a sa još snažnijim zamahom nastavili i od 2012. godine do danas“, navela je Nova stranka.

U saopštenju se dodaje da su nedavni dokazi i u grubom ignorisanju predloga Nove stranke da se tokom vanrednog stanja u prvom talasu pandemije korona virusa, oformi telo koje bi kontrolisalo svako eventualno kršenje ljudskih prava.

Nova stranka smatra da je njihova dužnost da vlastima svakoga dana stavljaju jasno do znanja da nisu oni budućnost Srbije, već mladi koji žele da ostanu u svojoj zemlji ili se u nju vrate, u njoj rade, grade svoju budućnost, zasnivaju porodice.

„Nova zato poziva sve mlade u Srbiji da se aktivno uključe u politiku, kako bismo se zajedno borili i izborili da ovaj Međunarodni dan demokratije bude poslednji koji ćemo dočekati u državi zarobljene budućnosti“, navedeno je saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari