Nova stranka: Starijim od 65 godina dozvoliti izlazak nedeljom 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIC

Nova stranka apelovala je danas na nadležne da građanima starijim od 65 godina dozvole izlazak do prodavnice ili apoteke nedeljom u prepodnevnim ili ranim popodnevnim časovima.

Navodeći da u tom periodu „svakako“ neće biti drugih građana na ulici zbog zabrane kretanja te da je mogućnost rizika od zaraze i dalje na minimumu, iz Nove su ocenili da nema potrebe starije građane „primoravati da se za odlazak u kupovinu spremaju u pola noći, što je u krajnjoj suprotnosti sa bioritmom svake prosečne osobe“.

„Smatramo da bi im izlazak iz kuće, u ova teška vremena, bio i nešto prijatniji ukoliko bi bio po dnevnom svetlu, uz napomenu da strogo poštuju propisane mere međusobne udaljenosti i nošenja zaštitnih maski i rukavica, pre svega zbog svog, pa potom i zdravlja svih oko sebe“, stoji u saopštenju.

U okviru mera za suzbijanje epidemije korona virusa, u Srbiji će od predstojećeg vikenda biti zabranjeno kretanje građanima od subote u 13 časova do ponedeljka u 5 časova.

Građani stariji od 65 godina, moći će da kupe namirnice u prodavnicama u subotu, umesto u nedelju što je do sada bio slučaj, a prodavnice će za njih biti otvorene u subotu od četiri do sedam časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari