Nova stranka: Stati na put nasilju 1Foto: Nova stranka

Vlast u Beogradu i Srbiji ignoriše sve učestalije pretnje, čime saučestvuje u institucionalizaciji desnog ekstremizma i njihovih nasilničkih metoda obračuna sa neistomišljenicima, ocenila je Nova Stranka .

To je rečeno povodom većeg broja novih grafita na beogradskim ukicama sa pretećim porukama narodnoj poslanici ove stranke Mariniki Tepić.

„Dok se ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović samoreklamira kao neko ko će stati na put svakom nasilju, političkim neistomišljenicima se još intenzivnije crtaju mete na leđa“, navela je Nova stranka.

U saopštenju se podseća da je Tepić već dva meseca „meta orkestrirane harange fašističkih organizacija, paraorganizacija i pojedinaca“ i da je direktne pretnje smrću prijavljivala nadležnim organima, ali da nadležna jedinica MUP ne odgovora na zahtev da se izvrši bezbednosna procena rizika ugroženosti njenog života.

Nova stranka podvači da nije reč samo o Mariniki Tepić, već o svakom građaninu i njegovom osnovnom pravu na slobodu, sigurnost i izražavanje stavova i zahteva od nadležnih državnih organa da postupe prema zakonu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari