Marinika Tepić: Razdvajanje sa PSG u poslaničkom klubu nema nikakve veze sa stavovima o izlasku na beogradske izbore 1foto FoNet Aleksandar Barda

Danas je Stranka slobode i pravde tehnički sprovela odluku Predsedništva stranke da ćemo imati svoj poslanički klub – kaže za Danas Marinika Tepić, potprednica Stranke slobode i pravde, komentarišući isključivanje Pokreta slobodnih građana iz svog poslaničkog kluba u Skupštini Srbije.

Dan nakon što je Pavle Grbović, lider PSG, rekao da se zalaže za izlazak na beogradske izbore 2. juna, odnosno da je protiv bojkota, koji su koalicije Srbija protiv nasilja i NADA proglasile nakon što je Ana Brnabić iste raspisala prošle nedelje, na sajtu Narodne akupštine objavljeno je da dosadašnja druga po veličini (posle SNS), grupa Stranke slobode i pravde ima 16 umesto 19 poslanika, jer su se troje poslanika Pokreta slobodnih građana izdvojili.

To što je Pokret slobodnih građana isključen iz poslaničkog kluba Stranka slobode i pravde – PSG u Skupštini Srbije za Pavla Grbovića, lidera PSG trenutno nije tema. Tako je rekao u izjavi za Danas.

Marinika Tepić, međutim, za Danas kaže da je danas sproveo tehnički odluku Predsedništva Stranke slobode i pravde da će imati svoj poslanički klub.

– Odluka, o kojoj smo informisali naše kolege iz PSG-a pre više od mesec dana kada smo je i doneli, i ona nema nikakve veze sa stavovima o izlasku na beogradske izbore. Sačekali smo da se završi sednica Skupštine na kojoj su raspodeljena mesta u odborima i danas o tome, u skladu sa Poslovnikom, obavestili predsednicu Narodne skupštine – zaključila je Marinika Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari