Radomir Lazović za Danas o nesaglasju u opoziciji oko izlaska na izbore 2. juna: Mislim da su oba rešenja loša 1Foto: Ne davimo Beograd

Mislim da su oba rešenja loša, i izlazak na izbore bez promene uslova i neizlazak, i to govori o veličini krize u kojoj se nalazimo – kaže za Danas Radomir Lazović, kopredsednik Zeleno-levog fronta, odgovarajući na pitanje o tome kako komentariše to što je lider Pokreta slobodnih građana saopštio da se ta politička organizacija, koja je unutar koalicije Srbija protiv nasilja, zalaže za izlazak na beogradske izbore 2. juna.

Pavle Grbović, lider PSG, juče je saopštio ovakav stav, da bi se odmah potom, danas, na sajtu Narodne skupštine promenio sastav poslaničkih klubova, gde PSG više nije deo poslaničkog kluba sa Strankom slobode i pravde.

Podsetimo, koalicija Srbija protiv nasilja i koalicija NADA, saopštile da neće učestvovati na beogradskim izborima 2. juna, koje je predsednica Skupštine Srbije, Ana Brnabić, prošle nedelje raspisala, zbog neispunjavanja elementarnih izbornih uslova.

– Ja se o tome svakako ne bih u ovom trenutku izjašnjavao dok god traju napori da se stvari poprave. Svakako odluku moraju doneti organi partije. Posvećeni smo naporima da se promene izborni uslovi i upravo zbog toga se nalazim u Berlinu gde sam već imao sastanke i sa opozicionim poslanicima iz redova CDU, a sutra se zajedno sa kolegama iz opozicije obraćamo u Bundestagu. Tražićemo podršku za ispunjavanje ključnih ODIHR preporuka nakon izborne krađe u Srbiji ali i upozoriti da u planovima koje je iznela Ana Brnabić nema izmena koje bi išle u tom pravcu – kaže Radomir Lazović.

Mi smo kao koalicija napravili veliki uspeh na međunarodnom planu jer se odnos prema Vučićevoj korumpiranoj vlasti, i EU i mnogih zemalja članica menja, zaključuje.

– To je dobro i važno jer mi želimo da Srbija uđe u EU, i treba nam njihova podrška- zaključuje Radomir Lazović, koji se Danasu javio iz Berlina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari