Pavle Grbović za Danas o izlasku na izbore 2. juna i isključivanju PSG iz poslaničkog kluba sa SSP zbog premišljanja o bojkotu 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS)

To što je Pokret slobodnih građana isključen iz poslaničkog kluba Stranka slobode i pravde – PSG u Skupštini Srbije za Pavla Grbović, lidera PSG trenutno nije tema.

Naime, kako je Danas već izvestio, na sajtu Narodne skupštine došlo je do promene u sastavu poslaničkih grupa, dosadašnja druga po veličini (posle SNS), grupa Stranke slobode i pravde ima 16 umesto 19 poslanika, jer su se troje poslanika Pokreta slobodnih građana izdvojili.

Pre toga, Pavle Grbović je saopštio da je stav Pokreta pokreta slobodnih građana da sve dok postoji i promil šanse treba se boriti, izaći na novu rundu razgovora sa Anom Brnabić u četvrtak i izaći na izbore u junu.

Što je suprotno sa do sada zvaničnim stavovima koalcija Srbija protiv nasilja i NADA, imajući u vidu da saglasno saopštili da neće na izbore 2. juna, zbog neispunjenih zahteva o kojima se razgovaralo na kolegijumu kod predsednice parlamenta Ane Brnabić.

Koalicija će danas imati sastanak na kom će se odlučiti o pozivu za sutrašnji kolegijum, koji je sazvala Ana Brnabić, kaže Pavle Grbović za Danas.

Mišljenja su različita, dodaje, i nije prvi put da je tako, „ali verujem da će doći do dogovora i da će odluka biti jedinstvena“.

– Ja sam izneo stav Pokreta slobodnih građana da treba učiniti sve kako bismo uspeli da promenimo uslove i da bi u tom slučaju trebalo izaći na izbore. Verujem da je to većinski stav unutar koalicije i da su naši zajednički napori usmereni u tom pravcu, a ne u pravcu bojkota koji vidimo kao poslednju,najgoru i iznuđenu opciju – zaključuje on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari