Pavle Grbovićfoto FoNet Milica Vučković

„Stav Pokreta pokreta slobodnih građana je da sve dok postoji i promil šanse treba se boriti, izaći na novu rundu razgovora sa Anom Brnabić u četvrtak i izaći na izbore u junu“, rekao je predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović gostujući u emisiji Novi dan na N1.

Kako se navodi u saopštenju PSG, Grbović je napomenuo da bi najvažnije bilo stvoriti konsenzus i da bi veća šteta bila donositi parcijalne odluke pojedinih članica koalicije Srbija protiv nasilja već da opozicije mora da postigne dogovor.

„Netačno je da tražimo alibi za bojkot, da želimo bojkot ne bi dolazili ni na prethodne razgovore, mi želimo minimalno pristojne uslove za održavanje izbora, sa posebnim fokusom na tri tačke koje smo istakli na prethodnim konsultacijama u Skupštini“, rekao je Grbović napominjući da bi jedino ispravno i odgovorno prema građanima bilo boriti se sve dok postoji i promil šanse i iscrpeti sve mogućnosti pre povlačenja i dizanja ruku.

„Ceo svet zna da SNS krade izbore u Beogradu i Srbiji i zato pritisak na njih treba da se nastavi, rizikujemo da svojim povlačenjem u junu prisustvujemo demonstraciji nekog festivala privida demokratije“, kaže Grbović i zaključuje da treba da pokažemo odgovornost i dovoljnu količinu pameti da održimo opoziciju celovitu uprkos izazovima sa kojima se suočavamo.

Grbović upozorava da postoji odgovornost prema 400 hiljada građana koji su u decembru iskazali želju da se stvari u Beogradu promene, kao i prema svim onim građanima koji mesecima protestuju u ovom gradu protiv raznih štetočinskih delovanja Aleksandra Šapića i SNS vlasti, počevši od Savskog nasipa, preko stanara naselja Stepe Stepanović, pa do Bloka 63.

„Mi smo u decembru ostvarili najbolji opozicioni rezultat proevropskih koalicija od 2012. godine i ne treba unapred odustajati i dizati ruke“, zaključio je Pavle Grbović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari