Svetislav Kostić (ZLF) o neizlasku na izbore: Ja budala da budem neću! 1Foto: Ne davimo Beograd

Ako moja partija ZLF i ostatak koalicije Srbija protiv nasilja ima bilo kakav instinkt za samoodržanjem, ona će se maksimalno boriti za bolje uslove, ali će na izbore treba izaći, smatra Svetislav Kostić, funkcioner Zeleno-levog fronta, član pravnog tima ove stranke i vanredni profesor Pravnog fakulteta.

Svetislav Kostić je na društvenoj mreži Fejsbuk podelio opširan tekst o tome kako vidi političku scenu, pošto je vlast SNS raspisala beogradske izbore za 2. jun.

U tom opširnom tekstu on izražava sumnju u iskrenost patriotske koalicije NADA, koju čine POKS i Novi DSS, navodi da je najjača opoziciona koalicija prozapadna Srbija protiv nasilja (čija je članica i ZLF, proizvod moranja)  i osvrće se na ulogu grupe javnih ličnosti okupljene oko Proglasa.

Kaže da stranka ZLF ako treba, i sama treba da izađe na beogradske izbore.

„Sami ako treba. Ako deo Proglasa zauzme stav da izbore treba bojkotovati neka ga zauzme. Bez uvrede svako ima pravo na svoj stav, ali ozbiljne političke organizacije ne može obavezivati politički stav ljudi koji su u toj oblasti amateri. Naročito kada se izađe izvan okvira na kojima je Proglas nastao – a to je pozivanje građana da se uključe u politički život i to pre svega da izađu na izbore.Političke odluke moraju da ostanu u zabranu političkih organizacija“, piše Kostić.

„Ili neka se Proglas organizuje u političku organizaciju i sebe ponudi građanima na izborima. Sve što danas imamo od prepreka postojalo je i pre 17. decembra. To što možda mi toga nismo bili svesni govori o tome da smo tek počeli da se bavimo politikom. Da smo bili bolje organizovani, bolje spremljeni,jači, znali bi. Sada smo prošli kroz jedan ciklus i iz njega smo izašli jači, pa sada znamo mnogo više i spremniji smo na veće zlo. A onda je sulud zaključak da sada kada smo jači odustajemo. Ne. Sada baš nastavljamo borbu. A ako će neko zbog ovakvog stava da mene proglasi da nisam pravi opozicionar – ako! Neka bude i to. Ali ja budala da budem neću“, zaključuje Kostić na kraju objave.

Svetislav Kostić (ZLF) o neizlasku na izbore: Ja budala da budem neću! 2
Skrinšot Fejsbuk
Svetislav Kostić (ZLF) o neizlasku na izbore: Ja budala da budem neću! 3
Skrinšot Fejsbuk

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari