Ana Stevanović napustila SSP, nezadovoljna odlukom o bojkotu 1Prinstkrin/SSP.rs/Arhiva

„Posle pet godina odlučila sam da i formalno napustim SSP u kome sam od dana osnivanja i da podnesem ostavke na stranačke funkcije – članice predsedništva i internacionalnog sekretara. Razlozi za ovu odluku su brojni budući da ona nije doneta u trenutku, no ključan razlog je nepovratno razilaženje u vrednostima“, kaže za Danas Ana Stevanović, dosadašnja funkcionerka SSP, ističući da odluku o bojkotu izbora smatra pogrešnom..

Ona napominje da iza njenog rada kao internacionalnog sekretara stoje veliki rezultati, budući da je uspela , kako kaže, da ogromnim radom i posvećenošću postavi SSP na međunarodnu mapu evropskih socijaldemokrarskih stranaka i uvede SSP u PES (Partija evropskih socijalista), zahvaljujući kojima se širom Evrope čulo o dešavanjima na decembarskim izborima.

„Na kraju, novu najavu bojkota izbora smatram pogrešnom. Uslovi jesu očajni i neravnopravni, no, neizlaženjem se postojeće stanje prolongira za još 4 preduge godine, a trenutne pozicije se cementiraju. Ako je opozicija u decembru bila toliko blizu pobedi u Beogradu, onda bi period od predstojeća 2 meseca stranački aktivisti opozicije trebalo da iskoriste i učine doslovno sve što je moguće za svaki glas. Velika je šteta što unutar opozicije nije na tu temu bilo šire debate niti saglasnosti“, napominje Stevanovićeva.

Ona se zahvalila pojedinim novinarima na višegodišnjoj podršci u borbi za bolje, zaista slobodno i pravdeno društvo, kao i viziju o našoj zemlji u kojoj se rado i lepo živi.

„Za to se vredelo boriti uprkos ogromnim ličnim žrtvama koje sam podnela zbog toga, a o kojima nikad nisam javno govorila“, napominje na kraju Stevanovićeva.

Na pitanje da li prelazi u neku drugu političku partiju odgovara: „Ne nikako, od mene je i stranaka dosta“.

Ana Stevanović je pre SSP bila član DJB i kao članica tog poketa bila je poslanik u Skupštini Srbije, ali je i tu stranku tokom poslaničkog mandata napustila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari