U poslaničkoj grupi SSP više nisu Pavle Grbović i još dvoje poslanika 1foto FoNet Aleksandar Barda

Na sajtu Narodne skupštine došlo je do promene u sastavu poslaničkih grupa, dosadašnja druga po veličini (posle SNS), grupa Stranke slobode i pravde ima 16 umesto 19 poslanika, jer su se troje poslanika Pokreta slobodnih građana izdvojili.

Troje poslanika PSG se sada ubrajaju u poslanike van poslaničkih grupa na sajtu Narodne skupštine.

Time je prestala da postojni poslanička grupa „Stranka slobode i pravde – Pokret slobodnih građana“ čiji je predsednik bila Marinika Tepić, a zamenik Pavle Grbović.

Do izvesne zabune može doći i zbog toga što pored imena poslanika Grbovića, Ane Oregg i Vladimira Pajića ne stoji ime PSG, već Građanske demokratske partije. Kako je Danas već pisao, uoči izbora 17. decembra PSG se ujedinio sa Građanskom demokratskom partijom iz Vojvodine, koja je i jedna od devet stranaka potpisnica koalicije Srbija protiv nasilja.

U poslaničkoj grupi SSP više nisu Pavle Grbović i još dvoje poslanika 2
Printskrin parlament.rs

Koalicija SPN ostvarila je značajan izborni uspeh na izborima 17. decembra, ali je potom, po konstituisanju parlamenta, napravljeno više poslaničkih klubova kako bi opozicija dobila veće vreme za raspravu i obrazlaganje svojih stavova na sednicama Narodne skupštine.

Za sutra su najavljene konsultacije poslaničkih grupa kod predsednika parlamenta Ane Brnabić, o izbornim uslovima. Brnabić je raspisala beogradske izbore za 2. jun, međutim predstavnici SPN i koalicije NADA (Novi DSS-POKS) su rekli da ti izbori za njih ne postoje, jer zahtevi za popravljanje uslova nisu ispunjeni.

Oko tog ingorisanja ili bojkota izbora postoje neslaganja unutar SPN, koja su doprla i do javnosti, ali nije jasno da li ova promena u Skupštini jeste proizvod toga, ili je samo deo planiranog nastupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari