Nova: Vučić reditelj Šešeljevih predstava 1

Nova stranka (Nova) najoštrije je danas osudila „besprizorne napade“ predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja na novinarku lista „Danas“ i Poverenicu za zaštitu ravnopravnosti, ali je ukazala da je „glavni reditelj Šešeljeve cirkuske predstave predsednik Aleksandar Vučić“.

Lideru ratnohušačke i fašističke retorike, posle novinarke dnevnog lista „Danas“, nije se dopalo delovanje poverenice za ravnopravnost Brankice Janković, te se istim najprimitivnijim, mizoginim, seksističkim rečnikom obrušio i na nju, navodi se u saopštenju.

Ono što posebno zabrinjava jeste što taj čovek, u odelu ratnog zločinca, godinama sedi u klupama Skupštine Srbije i svodi zakonodavnu i kontrolnu ulogu parlamenta na najniže grane, ravne vašarskim zabavama ili podizanju gledanosti rijaliti programa, ukazala je Nova.

Nova stranka navodi da je glavni reditelj svake Šešeljeve cirkuske predstave predsednik Aleksandar Vučić, koji upornim ćutanjem i dopuštanjem pomenutog dokazuje da je radikalska perjanica zaista njegova marioneta za specijalne zadatke uništenja institucija i stvaranja nestabilnosti.

Nova stranka snažno apeluje na nadležne organe da se barem oni otmu iz tih okova i radeći samo svoj posao stanu na put ne samo ovim, već i svim ostalim istupanjima koja Srbiju polako, ali sigurno udaljavaju sa puta modernih, evropskih zemalja 21. veka, a vraćaju u decenije straha, mržnje i ratova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari