Novaković: Vučević ne odustaje od rušenja Spensa 1Borislav Novaković Foto: N1 (arhiva)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević nije odustao od rušenja SPENS-a, tvrdi Poverenik Narodne stranke za Novi Sad i bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković i podseća da Novosađani ne odustaju od odbrane tog objekta.

„Nakon objavljivanja javnog poziva za izbor privatnog partnera u postupku privatizacije Spensa, sve je potpuno jasno“, navodi se u saopštenju Borislava Novakovića i dodaju da „Za razliku od prvobitne namere da Spens sruši odmah, ovaj put gradonačelnik je odlučio da Spens sruši u dva koraka. Prvi korak je privatizacija, a drugi korak je rušenje sportsko-poslovnog centra“.

Spens je u opasnosti, podseća Novaković.

„Logika kapitala je neumoljiva – osloboditi se svih sadržaja i delatnosti koje ne donose profit. Nakon što se Spens privatizuje, novi vlasnik, može doneti odluku kako će upravljati Spensom. Ta odluka može biti da mu na tom mestu, u tim gabaritima i sa tom namenom uopšte ne treba sportski centar“, dodaje se u saopštenju.

Novaković naglašava da „formalni“ gradonačelnik Miloš Vučević i „stvarni“ gradonačelnik Andrej Vučić treba da odgovore na par jednostavnih pitanja.

„Kako je moguće da Novi Sad traži partnera za Spens, a zauzvrat nudi zemljište mnogostruko vrednije od ulaganja? Šta zapravo znači da će investitoru za izgradnju novih sadržaja biti na raspolaganju i deo susedne parcele? Da li će novi partner moći da podigne hotel od 16 spratova a da zauzvrat investira u Spens sredstva kojima Novi Sad već raspolaže? Šta se dogodilo sa javno iznetim obećanjem gradonačelnika da će značajan deo sredstava ostvaren prodajom zemljišta za izgradnju tržnog centra Promenade biti uložen u investiciono održavanje Spensa? Šta ste do sada od tih sredstava  uložili u Spens?“, navodi se u saopštenju Borislava Novakovića iz Narodne stranke.

„Potpuno je jasno da ovaj korumpirani tandem ne može da prepozna šta Novosađanima znače Spens, travnjak u Kisačkoj, igrališta i zelene površine na Limanima, jer u svemu tome vide samo građevinsko zemljište“, zaključuje Novaković u svom saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari