Novaković: Vučević sa kriminalcima organizovao napad na Gradsku kuću 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIĆ/DS

Napad na Gradsku kuću prilikom prošlogodišnjih protesta zbog najave uvođenja vanrednog stanja organizovao je gradonačelnik Novog Sada i šef naprednjaka Miloš Vučević, tvrdi predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković.

On je reagovao povodom Vučevićeve izjave da je „tužan što niko do sada nije odgovarao za ovo bezumlje“, dodajući da su sankcije „izvan naše moći delovanja“.

Novaković ukazuje da vlast nije ni htela da otkrije ko su napadaći koji su bacali kamenje i molotovljeve koktele na Gradsku kuću. On ukazuje da je Trg slobode, potpuno pokriven sigurnosnim kamerama i da je svaki pedalj Gradske kuće pod video nadzorom, pa su počinioci vandalizma snimljeni kamerama visoke rezolucije i preglednosti.

„Julski protesti protiv aktuelnog režima kao i svako masovno okupljanje nisu protekli bez prisustva operativaca BIA i policije. To praktično znači da je svaka sekunda ovih nereda uočena, fotografisana, snimljena i službeno dokumentovana. Zašto onda počinioci vandalizma nisu identifikovani i kažnjeni? Razlog je vrlo jednostavan: izgrednici nisu otkriveni, jer policija zna ko su oni. Kao što zna i političku pozadinu ovog vandalizma. Ovaj sramni igrokaz organizovao je Miloš Vučević u dogovoru sa okorelim kriminalcem Slobodanom Milutinovićem Snajperom. Dakle, Snajperova „ekipa“ je demolirala Gradsku kuću, po starom udbaškom receptu: ubaci provokatore na suparnički skup, a potom optuži svoje protivnike za incident“, ističe Novaković.

On kaže da se sličan scenario, samo sa drugim akterima, dogodio početkom aprila kada su na zgradi u kojoj je smeštena redakcija portala „NSuživo“ osvanule preteće parole. Policija ni za ovaj incident nije otkrila ko su počinioci.

Novaković navodi da je Marko Bosanac Boske, kao vlasnik tog portala, organizovao ekipu, koja je ispisala preteći grafit, kako bi skrenuo pažnju i izbegao odgovor koje su mu postavili predstavnici omladine Narodne stranke Novi Sad – da li je uplata ovom portalu od 1.500.000,00 dinara iz budžeta grada opravdana i etična obzirom na činjenicu da je potpisuje Miloš Vučević kao njegov stranački i lični prijatelj.

Nažalost, ovi i njima slični, od SNS-a iscenirani incidenti, nikada neće biti „otkriveni“, jer u Novom Sadu postoji kriminalna sprega vrhova BIA, policije i gradske vlasti, zaključuje Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari