Novi izbori su košmar za lidera SNS 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIC

Od vladike Grigorija naš list juče nije uspeo da dobije odgovor na pitanje da li prati izjave predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića na njegov račun, i da li ima komentar na tvrdnje da će biti predsednički kandidat opozicije na narednim izborima.

Podsetimo, Vučić je prekjuče prilikom obraćanja javnosti sa jednog poljoprivrednog imanja u Golubincima u Sremu, aludirajući na potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić i vladiku Grigorija rekao: „Naši politički protivnici su sasvim u pravu da će uskoro biti smena vlasti. Imaju dobre kandidate. Jedan je promenio šest partija, drugi nije uspeo u crkvi i duhovnom životu, pa bi sada malo da se oproba u svetovnom. Mi ćemo pokušati da nađemo adekvatnog kandidata koji će im se suprotstaviti.“

Vučić je, takođe, javno „prozvao“ predsednika Vlade Vojvodine Igora Mirovića, optuživši ga ironično za izdaju, kada je primetio da ne stoji iza njegovih leđa dok je držao govor: „Gde je Igor? Gde si, bre, otišao? Pa, dođi ovamo. Znaju ljudi da slede smene i političke promene u Srbiji, pa neće da budu uz mene, nego uz pobednika.“

Mirović je ubrzo na to reagovao, tako što je postiđeno stao iza Vučića.

Komentarišući navedenu retoriku Aleksandra Vučića, Bojan Pajtić, bivši vojvođanski premijer, kaže za Danas: „Svaki diktator pribegava uterivanju straha kao metodi vladanja. U najvećem strahu, praktično psihozi, drži svoje najbliže saradnike, stalno im implicitno ili eksplicitno preteći.“

Novi izbori su košmar za lidera SNS 2

– Zato on, među onima kojima je okružen, neće imati nijednog prijatelja, kada bude padao sa vlasti. A pašće kada većina građana Srbije shvati da nemaju čega da se plaše, jer je ovaj režim marketinški mehur od sapunice. Što se tiče komentara o eventualnim „kandidatima opozicije“, kada god istraživanja pokažu da neki Vučićev neistomišljenik „odskače“ po popularnosti od prosečnog rejtinga njegovih oponenata, on daje nalog za dehumanizaciju, blaćenje i satanizaciju takve osobe. Znajući naprednjačku metodologiju, nakon ovog huškanja, možemo očekivati da će režimske televizije i tabloidi početi histerično da „ujedaju“ Mariniku Tepić i vladiku Grigorija, smatra Pajtić.

Govoreći na istu temu, Janko Veselinović, lider Pokreta za preokret, navodi za naš list: „Igor Mirović je, po svemu sudeći, protiv izgradnje Novog Sada na vodi. S jedne strane jer se kriminal u tom projektu vidi sa meseca jer se planira gradnja u delu koji čini korito Dunava. S druge strane jer to realizuje druga „ekipa“ SNS-a. Ta ekipa je bliže glavnom bosu.“

– Ko su kandidati koji su promenili šest stranaka ili nisu uspeli u duhovnom životu Aleksandar Vučić najbolje zna jer su oni sada članovi njegove stranke. U istinskoj opoziciji ne znam za takve. Ja u njegov duhovni život ne bi da ulazim ali mislim da mu je košmaran u glavi kada se seti da će uskoro doći slobodni izbori, a ako ih ne bude, da će pobuna biti njegov novi košmar, poručuje Veselinović.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

30 reagovanja na “Novi izbori su košmar za lidera SNS”

 1. Ljudiii ne mešajte veru i vlast! Čuvajmo našu svetinju, ovo ne bi trebalo da ide daleko. Niko nikoga nije vredja, samo se hvatate za slamku i skrnavite nešto sveto!

 2. Ne bih rekao da Janko Veselinovic ne poznaje Mariniku Tepic i njena preletanja iz stranke u stranku.
  Mozda nije sest vec „samo“ pet puta preletala.
  E Janko, Janko…zar je toliko tesko ptiznati istinu.

  • Sve bi bilo u redu da Marinika nije menjala stranke iz principa borbe protiv režima, a ne iz koristi. Napustila je konkretno LSV kad se Čanak slizao sa Vučićem i PSG kad se pokazalo da je Janković metiljav i, nažalost, nesposoban za iskrenu i dugu borbu.

  • Свему дође крај. Тако ће и ова трагична епизода у историји Србије нестати. Само је незгодно што овде није било демократије, никада. Јадан је народ који не зна шта је демократија.

  • Opozicija nema kandidate, a pominjanje vladike Grigorija je običan spin, ali poznajući našu opoziciju, nije nemoguće da mu nisu nudili da se uključi u politiku. Normalno je da se on ne oglašva po tom pitanju, jer ta mogućnost toliko neverovatna da je ne mora ni komentarisati.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.