Novi Pazar: Menadžer zadužen za poljoprivredu, pravnica za IT 1Foto: Beta/Ishak Slezović

Novi saziv Gradskog veća Novog Pazara činiće šest predstavnika sa liste „Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić“ i tri „Aleksandar Vučić, Ivica Dačić – Za našu decu“, a budući većnici već su zadužili resore, objavio je danas radio Sto plus.

Članovi „gradske vlade“ ispred koalicije predvođene Sandžačkom demokratskom partijom su Mirsad Jusufović, Ulfeta Demčović, Fevzija Murić, Hanefija Brničanin, Enes Buhić i Latif Đerlek, a Srpskom naprednom strankom Tihomir Ratković, Milica Glođović i Nedžad Plojović.

Jusufović (48), koji će biti zadužen za koordinaciju rada gradskih uprava i međunarodne odnose, je menadžer poslovnih komunikacija, radio je u Nacionalnom demokratskom institutu (NDI), Programu za razvoj (UNDP), Centru „Duga“ i lokalnoj samoupravi, a to će mu biti treći mandat u Gradskom veću.

Demčović (63) je profesorka razredne nastave muzičkog obrazovanja i vaspitanja u Osnovnoj školi „Stefan Nemanja“, to joj je drugi mandat, a kao i u prethodnom biće nadležna za obrazovanje, omladinu i rodnu ravnopravnost.

Murić (61) je stomatolog i bivši predsednik Skupštine opštine Novi Pazar i državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, kao i u prethodna dva mandata, biće zadužen za zdravstvo i socijalnu politiku.

Đerlek (66) će raditi na razvoju preduzetništva i saradnji sa malim i srednjim preduzećima. Metalurški je tehničar, a radio je u Fabrici odlivaka i traktora u Beogradu i Trgovinskom preduzeću „Premija“ i to mu je drugi mandat.

Bivšem direktoru JKP „Vodovod i kanalizacija“ Hanefiji Brničaninu (55) će ovo biti prvi angažman u Gradskom veću i „koordiniraće rad javnih preduzeća“. Diplomirani je inženjer mašinstva, a u zvaničnoj biografiji je naveo da je većinu radnog veka proveo u „Vodovodu i kanalizaciji“.

Prvi put u Gradskom veću biće i Buhić (28). Ovaj diplomirani inženjer građevine sa Univerziteta Akdeniz vodiće resor infrastrukture i građevine. U zvaničnoj biografiji je naveo da tečno govori turski, engleski i nemački, ali ne i prethodno radno iskustvo.

Ratković (53) je član Gradskog veća od 2013. godine i zadužen je za lokalni ekonomski razvoj i upravljanje projektima. Ima diplomu „Visoke ekonomske škole“, a 1993. godine je osnovao „samostalno privatno preduzeće“.

Plojović (49) je diplomirani menadžer i vodiće računa o razvoju poljoprivrede i saradnji sa mesnim zajednicama. Ovo mu je prvi mandat u Gradskom veću, zaposlen je u Javnom preduzeću za uređivanje građevinskog zemljišta, a bio je tri puta odbornik u lokalnom parlamentu.

Najmlađa članica Gradskog veća je Milica Glođović (25). Osnovne studije prava na Državnom univerzitetu završila je kao student generacije (prosek 9,33), a potom stekla i master diplomu. Radila je kao advokatski pripravnik, a u Gradskom veću će biti zadužena za „društvene delatnosti i razvoj informatičkog društva“.

Prema poslednjim javno dostupnim informacijama neto plata članova Gradskog veća, bez minulog rada, je preko 94.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari