Novi protest "1 od 5 miliona" 27. jula: U građaninu je moć 1Foto: Beta/Emil Vaš (Arhiva)

Naredna subota, 27. jul, predstavlja tačno sedam godina od kada je na vlasti Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić koji je vešto menjao pozicije, navodi se u najavi 34. protesta „1 od 5 miliona“ koji će se održati te subote u 19 časova na Terazijskoj česmi.

Oni u saopštenju navode da će tako obeležiti sedam godina od kada je preminula demokratija u Srbiji.

„Sedam godina nasilja nad istinom, institucijama, slobodnom mišlju, slobodom govora, nasilja nad svakodnevnim životom građana Srbije“, ističu organizatori protesta.

Kako ističu, tačno sedam godina sistemskog urušavanja demokratije i institucija, čija je svrha svedena na minimum.

„Ove subote podsećamo sve da je u najobičnijem građaninu moć. Dužnost svakog slobodnog pojedinca je da se usprotivi svakom ko njegovu slobodu ugrožava i kritički misleći uzurpatoru stane na put. Svaki pojedinac, radnik koji se sa posla vraća gradskim prevozom, koji preživljava sa 20 hiljada dinara u džepu, student, naše bake, roditelji, profesori, komšije, svi oni su ti koji svojim podignutim glasom mogu da menjaju društvo u kom žive“, dodaju iz „1 od 5 miliona“.

Takvi ljudi stvaraju bolju budućnost za sebe i svoju decu, smatraju oni – „Ali ne sami, već zajedno, ujedinjeni istim ciljem – borba protiv diktature, fašizma i nasilja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari