Novi protest na Pozorišnom trgu zakazan za 7. februar 1

Tim studenata od kojih je većina bila i u Savetu protesta „1 od 5 miliona – Novi Sad“, pre nekoliko dana je u Novom Sadu održala prvi, inicijativni sastanak novog Organizacionog odbora saveta protesta „Bojkot“ u Novom Sadu.

Bilo je prisutno oko 70 pojedinaca, predstavnika građanskih udruženja, studenata i političkih partija koje čine Savez za Srbiju, ali i drugih koji su doneli odluku da bojkotuju predstojeće izbore, kao što je Pokret slobodnih građana.

Pored toga što su se ogradili od odluke pojedinaca iz udruženja „1 od 5 miliona“ iz Beograda da izađu na predstojeće izbore, novi Organizacioni odbor protesta koji će se od sada održavati pod sloganom „Bojkot“, zakazao je za večeras protest na Pozorišnom trgu u 18 sati.

„Nadamo se da ćemo povratiti onu sjajnu energiju koju je Novi Sad imao pre godinu dana kada su protesti počeli i upućujemo apel – poziv svim građanima i građankama da se pridruže protestima“, istakao je Brajan Brković, jedan od članova novog Organizacionog odbora protesta u Novom Sadu. Brković je za Danas izjavio da im je vrlo važno da istaknu da će od sada protest koji će nositi jednostavan slogan „Bojkot“ biti bojkot ne samo izlaska na predstojeće izbore, već i bojkot „čitavog ovog nakaradnog sistema koji je Srbiju doveo u ovakvo stanje“.

Dolaze predstavnici iz sedam gradova

Na protestu će se građanima i građankama Novog Sada obratiti predstavnici protesta „1 od 5 miliona“ iz nekoliko gradova Vojvodine koji, takođe, ne podržavaju odluku koju su doneli pojedinci u Beogradu i koji će nastaviti proteste za bojkot. Do sada je poznato da će doći predstavnici iz sedam gradova Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari