Novi Sad: Odbornici SNS-a ostaju u Skupštini "dok se država ne obračuna sa nasilnicima" 1Foto: R. B.

Odbornici Srpske napredne stranke u Skupštini grada Novog Sada odlučili su kasno sinoć da se, kako su naveli, solidarišu sa poslanicima Narodne skupštine i ostanu u gradskom parlamentu koliko god to bude bilo potrebno, odnosno dok „državni organi ne počnu da rade svoj posao i konačno se ne obračunaju sa fašistima, ženomrscima i nasilnicima“.

Kako je rečeno na konferenciji u Skupštini grada, na koju su pozvani samo odabrani mediji, odbornici vladajuće partije rekli su da su odlučili da „zaštite institucije svog grada i ne dozvole teror manjine nad većinom“.

Izveštač Danasa pokušao je da uđe u gradski parlament i razgovara sa odbornicima, ali to nije bilo moguće. Glavni i sporedni ulaz u zgradu bili su zaključani, a portir, kako nam je rekao, nije imao ovlašćenja da bilo šta kaže, pa čak ni to da li su odbornici SNS i dalje u sali ili su se samo sinoć slikali, a zatim otišli iz skupštinskog zdanja.

Opozicioni odbornici smatraju da je taj potez naprednjaka samo farsa, jer niko nije ni pomislio da zauzima ni gradski parlament u Novom Sadu, niti bilo gde u Srbiji. To je odbrana od nepostojećeg napada, smatraju u opoziciji.

– Mislim da je to farsa koja treba da skrene temu sa protesta u Beogradu, kao što je primenjen isti scenario i u gradovima po Srbiji gde su oni na vlasti. To je samo njihov pokušaj da se skrene pažnja sa najvažnijeg događaja, a to je građanski protest u Beogradu, smatra odbornik DS Božidar Protić.

Radoslav Stanojević pak kaže: -To je totalno ludilo, to je neprirodno.

I odbornik DS Stevan Latinović smatra da je zauzimanje skupštine farsa

– To je još jedna predstava za narod vladajuće koalicije. Ne vidim ni jedan razlog zašto to rade. Izblamirali su se sa najavom štrajka glađu , to nigde u svetu nema i sad pokušavaju da to ublaže sa tim što nema nikakvog smisla kao ni većina stvari koju vladajuća većina radi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari