Novosadski odbor DS: Osuda nasilja u stranci, podrška Lutovcu 1Lutovac Foto: Nenad Kovačević

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu saopštio je danas da podržava predsednika te stranke Zorana Lutovca i njegove saradnike u nastojanju da „očuvaju i reformišu stranku“.

Kako se u saopštenju navodi, članovi gradske organizacije DS osudili su prekid sednice stranačkog Glavnog odbora (GO) prošle nedelje u Zemunu i „necivilizovano ponašanje pojedinih bivših i sadašnjih stranačkih funkcionera koji su tu sednicu nasilno prekinuli“.

„Novosadske demokrate su posebno ogorčene zbog angažovanja tridesetak sumnjivih i vidno fizički istreniranih momaka koji su se najpre ispred zgrade, a potom i u samoj zgradi Madlenianuma, postavili kao svojevrsna pretorijanska garda onih stranačkih funkcionera koji su su prekinuli sednicu GO“, ocenili su u GO DS.

Prema njihovom mišljenju, to je „očigledan pokušaj“ da se izvrši pritisak na članove GO koji podržavaju Lutovca, ali i svesno ugrožavanje njihove bezbednosti, zbog čega se zahteva da glavni vinovnici skandala budu isključeni iz stranke.

GO DS smatra da nema nijednog opravdanog razloga za ponovno pokretanje unutarstranačkih izbora na pola mandata sadašnjeg stranačkog rukovodstva.

„Onima koji pokušavaju da na silu organizuju pete unutarstranačke izbore za osam godina, poručeno je da se više angažuju u radu na jačanju i afirmaciji stranke, ako već nisu u stanju da smisle nešto bolje i kreativnije od stalnog biranja predsednika“, dodaje se u saopštenju.

Smatrajau da je, umesto promene predsednika stranke, došao trenutak da se promene članovi stranke i sama stranka.

„Umesto da se i dalje uzaludno upinjemo da pronađemo novog Zorana đinđića, potrebno je da pronađemo sami sebe i svoje mesto o ovom vremenu i u sadašnjim istorijskim okolnostima“, poručile su novosadske demokrate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari