NS formirala u Beogradu odborničku grupu, ali nastavlja saradnju sa SSP 1Skupština grada Beograda Foto: B. Cvejić

Narodna stranka (NS) je danas saopštila da je osnovala svoju odbroničku grupu u Skupštini Beograda, ali da će nastaviti saradnju sa odbornicima Stranke slobode i pravde (SSP).

Za SSP se od pre nekoliko dana zna da osniva svoju odborničku grupu s Pokretom za preokret i Udruženim sindikatima Srbije Sloga.

„Mi smo sa odbornicima SSP zaista dobro radili, naravno da ćemo s njima nastaviti saradnju i podržavaćemo sve akcije koje budu u interesu građana Beograda“, rekla je šefica odborničke grupe NS Marina Lipovac Tanasković.

Ona je novinarima ispred Skupštine grada rekla će grupa NS imati pet članova.

Na pitanje da li NS ostaje u Udruženoj opoziciji Srbije, odgovorila je će se tom temom NS baviti „u okviru Srbije“, a da ona govori samo o nivou grada.

O odnosima sa SSP je rekla da „ne razume zašto im se sada žurilo“ s formiranjem odborničke grupe i izela da je NS još početkom avgusta uputila pismo SSP na koje ta stranka nije odgovorila mesec dana.

„Pokušali smo da se dogovorimo da nadjemo zajedničke principe koji su za nas jako važni – da nema podrivanja partnerskih organizacija, niti otimanja odbornika. Mi i dalje tražimo te principe od partnera“, rekla je Lipovac Tanasković.

Rekla je da će odbornička grupa NS nastaviti bojkot rada Gradske skupštine dok, kako je navela, predstavnici vlasti ne budu pokazali da sa njima može da se razgovara.

Navela je da je gradska vlast saopštila da Beograd više nije žarite epidemije korona virusa samo da bi, kako pretpostavlja, ugostiteljski objekti mogli da organizuju doček Nove godine.

Takodje je navela da je odbornička grupa NS predlagala više mera, pogotovo za rad gradskog saobraćaja radi efikasnijeg suzbijanja epidemije, ali da gradska vlast to nije prihvatila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari