Foto: Wikipedia

Upozoravaju domaću i međunarodnu javnost, da u Sandžaku u toku ove predizborne kampanje „vlada atmosfera straha i nasilja, koja preti da eskalira i proizvede nesagledivo loše posledice po ovaj region, ali i po celu zemlju“..

Građani Sandžaka izbore dočekuju sa velikom zabrinutošću, strah se uvlači u ljude i podstiču podele. Pojedinci su izloženi linču, građani su pod pritiskom, ucenjuju ih na razne načine. Izbori se pretvaraju u religijsku obavezu da se glasa samo za jednu listu“ – navodi se u saop{tenju i konstatuje da „atmosferu straha i nasilja, u najvećem broju, indukuju pristalice liste „Matica bošnjačka“ na čijem čelu je Muamer Zukorlić, iza koga, neprikriveno, stoji zvanični Beograd“.

Potpisnice ovog saopštenja, još navode da je dodatno uznemirenje i napetost unela informacija da međunarodni posmatrači neće pratiti izbore za BNV, ali i da su od gra|ana dobili informacije da su u gradu primešeni razni batinaši „čija je uloga da zaštite građane i obezbede pobedu liste koja je favorit Beograda“. NVO zaključuju da je“ očigledno da Beogradu odgovara stanje haosa, politička i verska polarizacija u Novom Pazaru i Sandžaku“.