Obeleženo 14 godina od smrti Miloševića 1Foto:Beta

U dvorištu porodične kuće nekadašnjeg predsednika Srbije, Slobodana Miloševića, 11. marta obeleženo je 14 godina od njegove smrti.

Vence na grob položili su predstavnici SPS-a, na čelu sa Nikolom Šainovićem, nekadašnjim premijerom Srbije. S njim je bila i Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelj zadužena za demografiju, kao i požarevački socijalisti.

„Ove godine navršava se 25 godina od Dejtonskog sporazuma i 21 od Rezolucije 1244, koji su temelj borbe srpskog naroda za slobodu i za očuvanje Kosova i Metohije. Slobodan Milošević tim borbama posvetio je svoj život“, istakao je Šainović.

Poštu Miloševiću odali su i predstavnici Pokreta socijalista, koji su, u ime ministra Vulina, položili venac, kao i Vjerica Radeta ispred SRS.

Kao i ranijih godina, pristigli su i građani, koji svake godine odaju počast Miloševiću. I ove godine izostala su Miloševićeva deca – sin Marko koji živi u Rusiji i ćerka Marija, koja živi u Crnoj Gori, ali je na grobu bio položen njihov venac.

Milošević je izručen Haškom tribunalu 28. juna 2001. godine, gde je i preminuo 11. marta 2006. godine. Tri dana kasnije, sahranjen je u dvorištu poordične kuće u Požarevcu, gde je kasnije postavljena i njegova bista, Prošle godine u aprilu, pored njega je pohranjena i urna sa pepelom njegove supruge Mire Marković, koja je preminula u Moskvi. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari