Obradović: Izbori moraju biti poništeni i ponovljeni 1Lider Dveri Boško Obradović Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas kako je „više nego jasno“ da su izbori 21. juna bili nedemokratski i protivustavni i da moraju biti poništeni i ponovljeni.

Obradović u pisanoj izjavi navodi da je jedna od opcija za takvo rešavanje situacije nastavak uličnih demonstracija i građanske neposlušnosti do pada vladajućeg režima, a drugi je posrednička misija Evropskog parlamenta, slična onoj u Severnoj Makedoniji.

Svakako se treba što pre vratiti na inicijativu akademika Vladimira Kostića koja nas vodi ka smirivanju i normalizaciji političkih prilika u zemlji, a potom i formiranju prelazne vlade kao jedinom rešenju da se premosti ovaj period kada nemamo ni Skupštinu ni Vladu, konstatovao je Obradović.

Osnovni zadatak prelazne Vlade bila bi briga o zdravlju građana u vremenu pandemije koja još uvek traje i izbor novog Kriznog štaba, kao i saniranje negativnih posledica po privredu i radna mesta.

Paralelno sa tim, navodi Obradović, trebalo bi da usledi oslobođenje medija i svih nezavisnih državnih institucija od terora izvršne vlasti, kao i stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore na svim nivoima za devet do 12 meseci.

Ovo rešenje donosi preko potreban mir i sigurnost u društvu, vraća poverenje u državne institucije i obnavlja ugroženu demokratiju u Srbiji, ocenio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari