Obradović: Kod predloga Čedomira Jovanovića o prelaznoj vladi neprihvatljiva samo jedna klauzula 1Foto: Printscreen /N1

Lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović kazao je danas da kod predloga lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića o formiranju „predizborne vlade“ neprihvatljiva je samo klauzula koja se odnosi na to da ona bude formirana momentom raspisivanja izbora.

Obradović je novinarima ispred Višeg javnog tužilaštva u Beogradu kazao da bi po tom predlogu trajanje prelazne tehničke vlade bilo ograničeno na 45 dana i da su njihovi zahtevi da ta vlada mora trajati od šest do 12 meseci i da bi morala da garantuje slobodne medije i fer i poštene izbore.

„Mislim da je Čedomir Jovanović na jedan elegantan način iskopirao ideju Dveri o prelaznoj vladi o kojoj ja govorim već mesecima unazad“, izjavio je Obradović i naveo primere takvih vlada u Austriji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

On je kazao da cilj Dveri nije bojkot izbora i Skupštine Srbije, već pošteni i fer izbori, kao i da je taj pokret uvek spreman da razgovara o tome.

„Mi smo spremni da potpišemo sveobuhvatni sporazum koji bi doneo fer i poštene izbore, ali naši uslovi su jasni minimum šest do 12 meseci mora da postoji sloboda medija i garancije da će se taj sporazum primeniti“, naveo je Obradović.

On je kazao da smatra da je prelazna tehnička vlada najbolji garant toga i da je spreman da čuje i druge predloge, mada, kako je istakao, misli da je prelazna tehnička vlada najbolji predlog, „jer Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci više niko normalan u Srbiji ne može da veruje na reč.

On je kazao da veruje će se na okruglim stolovima na Fakultetu političkih nauka u Beogradu o izbornim uslovima dogovoriti „vlast i lažna opozicija oličena u Vojislavu Šešelju i Nenadu Čanku“. „Bilo kome drugom ko je spreman da tu vrstu dogovora sa aktuelnom vlašću, on od tog trenutka postaje takođe lažna opozicija“, poručio je Obradović.

On je kazao i da će se videti „da li Čedomir Jovanović želi da se vrati u opoziciju svojim predlogom prelazne vlade ili ce i taj predlog služiti samo za zamajavanje javnosti u dogovoru sa Aleksandrom Vučićem“.

„Dakle, biće to jedan dobar test ko će učestvovati na Vučićevim lažnim izborima, ko je prava a ko lažna opozicija, i dobar test su bili izbori u Medveđi kada su učestvovali Vučićevi penzioneri, Vučićevi radikali i Vučićeva desnica i tako će izgledati i izbori na proleće“, rekao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari