Obradović: MUP procesuira poslanike, umesto da rešava afere vlasti 1Foto: FoNet/TV

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas povodom sudskog procesa protiv njega zbog organizovanja protestne šetnje aprila ove godine, da je to „slika stanja u državi gde se ne rešavaju najveće kriminalne i korupcionaške afere“, a sudi se poslanicima i predstavnicima opozicije.

„Ne možemo da dobijemo snimak sa naplatne rampe u Doljevcu gde je ubijena Stanika Gligorijević, ne pokreće se postupak u vezi sa trgovinom oružja oca ministra policije Nebojše Stefanovića ili da saznamo ko je rušio u Savamali, time se Tužilaštvo ne bavi“, rekao je Obradović, a prenele Dveri.

Dveri su istakle da se u „Činjeničnom opisu prekršaja“, koji potpisuje major policije Rade Blagojević, MUP detaljno opisuje i gde su se okupljali lideri opozicije sa svojim pristalicama, zatim ko je sve govorio na mitingu, a posebno ističe da se u protestnoj šetnji skandiralo „Vučiću, lopove!“.

Po završetku ročišta Obradović je izjavio da je taj proces „zapravo pokazatelj kako vlast zamišlja dijalog“.

„Slika dijaloga vlasti i opozicije, ovako vlast verovatno zamišlja i izbore na proleće sledeće godine, gde će njihove afere biti u fioci, a progoniće opoziciju i uzbunjivače poput Aleksandra Obradovića. U ovakvom nenormalnom sistemu ne možemo očekivati normalne, fer i poštene izbore“, istakao je on.

Dveri su u saopštenju dodale da smatraju da je proces „nedopustiv vid političkog pritiska i da je dokaz da vlast ne preza ni od čega, kako bi diskreditovala opoziciju i njene lidere“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari