Obradović: Nije bilo upada u Skupštinu grada 1Foto: Beta/ Milan Obradović

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da nikakvog upada u Skupštinu grada Beograda nije bilo niti je to iko želeo i upitao da li je zabranjeno da odbornici dođu na pisarnicu i podnesu odredjene zahteve vlasti.

„Samo to je bila ideja odbornika u Skupštini Beograda iz redova opozicije, koji valjda imaju pravo da udju i predaju zahteve na pisarnici“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

On je naveo da su svi „režimski“ mediji izneli „golu notornu laž“ i „izvrnuli čitavu stvarnost“ koja je suprotna onome što je prikazano.

Obradović je istakao da on uopšte nije ušao niti je imao nameru da udje u Stari dvor, da je bio kratko na stepenicama ispred ulaza i da se posle povukao na plato.

On je zbog toga što su ispred Starog dvora poslate žene rekao, da ako je već neko želeo da se suoči sa odbornicima opozicije to trebalo da učine gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ili zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

„Vesić je umesto toga stajao iza žena zaposlenih u skupštini, koje je praktično naterao da izadju ispred vrata i sukobe se sa gradskim odbornicima koji su došli da predaju zahteve na pisarnici Skupštini grada“, kazao je Obradović.

On je kritikujući način na koji su o dogadjaju izveštavali mediji, Gordanu Uzelac sa tv Pink i Jovanu Jovančić sa televizije Prva nazvao „ličnim novinarkama“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića koje su, kako je naveo, posle dešavanja ispred skupštine grada jedine bile pozvane na konferenciju predsednika.

„Tu nešto malo smrdi dakle nije baš normalno. Očito da su one deo propagandnog medijskog štaba Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, a ne novinarke. Ajde da raščistimo šta je objektivno novinarstvo, a šta propaganda, a šta su botovi“, rekao je Obradović.

On je naveo i da su mediji po zakonu obavezni da imaju dve strane, ali da opozicija ne može da iznese svoju stranu i stav i da se crtaju mete na čelu lidera opozicije.

Obradović je kazao da „normalnog društva“ neće biti sve dok se mediji ne oslobode i sve dok ne prestane 24-časovana propaganda u režimskim medijima.

Predsednik Dveri je rekao i da je podneo tužbu protiv Aleksandra Vučića u kojoj traži i materijalnu i medijsku nadoknadu za, kako ističe, monstruozne laži o njemu i Dverima da su fašisti.

„Gospodine Vučiću imaćete priliku na sudu da dokažete da su Dveri fašisti. Tu priliku imaće i drugi, Goran Vesić je već tužen, a biće tužen i Predrag Sarapa. Nećemo dozvoliti da nas nazivaju fašistima. Mi smo antifašisti. Fašizam se nalazi isključivo u delovanju SNS sa kultuom nedorljivog vodje, batinaškim falangama i koncetracijom krupnog kapitala u rukama najbližih rodjaka braće kumova Vučića i ministra policije Nebojše Stefanovića. To je fašizam“, rekao je Obradović.

On je kazao i da je ključna odlika fašizma da se svako neslaganje sa vladajućim mišljenjem smatra izdajom, i da vladajući režim ne podnosi drugačije mišljenje.

Obradović je pročitao i odgovor Ministarstva za državnu upravu i lokalnu upravu iz 2018. godine na poslaničko pitanje upućeno zbog navoda o Dverima da su fašisti, u kome se navodi da prilikom registrovanja stranke nije ocenjeno da su politčka načela Dveri, ciljevi i vrednosti u suprotnosti sa zakonom o politickim strankama.

Tim zakonom, kako je podsetio je, propisano je da delovanje politčke stranke ne može biti usmereno na nasilno rušenje ustavnog poretka i narušavane teritorijalne celokupnosti Srbije.

Predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović najavio je da će tražiti od poverenika za informacije od javnog značaja da se tačno utvrdi dokumentacija i obrazloženje na osnovu koga su Pink i Hepi dobile nacionalne frekvencije i da li i dalje sprovode ono na šta su se obavezale prilikom dobijanja frekvencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari