Obradović podneo krivičnu prijavu protiv Vučića zbog izjava o Kosovu 1Foto: BETA /MILOS MISKOV/EV

Predsednik Dveri Boško Obradović danas je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu predao krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića zbog sumnje da je izjavama o Kosovu, tokom posete američkih senatora, prekršio pojedine članove Krivičnog zakona Srbije i jer je narušio teritorijalni integritet Srbije.

„Prilikom posete senatora iz SAD, Vučić je pokazao da je politika aktuelne vlasti ugrožavanje teritorijalne celine države Srbije, što je po članu 307. Krivičnog zakonika krivično delo.

On je istakao da je spreman da prizna nezavisno Kosovo ako dođe do kompromisnog rešenja“, rekao je Obradović novinarima ispred tužilaštva.

Krivični zakonik ne poznaje nikakve uslove pod kojima je dozvoljeno ugrožavanje nezavisnosti Srbije iz čl. 305, priznanje kapitulacije ili okupacije iz čl. 306, ugrožavanje teritorijalne celine iz člana 307 ili pripremanje dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije iz čl. 320 Krivičnog zakona, rekao je Obradović.

Dodao da je ova Vučićeva izjava samo kontinuitet kršenja Ustava od predstavnika aktuelne vlasti, saopšteno je iz Dveri.

Obradović je podsetio da su Dveri već podnele krivičnu prijavu protiv ministra Aleksandra Vulina, zbog njegovih izjava o razgraničenju i da su reagovali i povodom nedavnog njegovog intervjua u Večernjim novostima, u kom takođe poziva na razgraničenje.

I Vučiću ovo nije prvi put. Svi se sećamo njegovih izjava da se zalaže za razgraničenje, izajvio je Obradović.

Prema njegovim rečima, građani imaju slobodu da se politički zalažu za šta god hoće, ali predsednik države i ministri su dužni da štite Ustav, a ne da pozivaju na njegovo kršenje.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Obradović podneo krivičnu prijavu protiv Vučića zbog izjava o Kosovu”

  1. Odavno se i vidi izna daVucic i njegova partija rade na priznavanje Kosova.Po ustavu Republike Srbije to nema niko pravo.O kosovu moze da odluci narod.A ne izdajice srpskog naroda.Kosovo je bilo srpsko i srpso ce ostati.Ko je dao pravo Vucucu da daje Kosovo i prizaje laznu i nepriznatu drzavu od medjunarodnih institucija.

    • @Radisa Ristic***Narod i jeste odlučio o Kosovu.Onaj narod koji tamo živi i koji čini većinu na toj teritoriji!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.