Obradović pozvao građane na protest u subotu u 19 sati 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je danas građane Srbije da u subotu u 19 časova izađu na centralne trgove i ulice svojih gradova, svim prevoznim sredstvima koja poseduju, i da do 20:05 budu u protestnoj vožnji.

Da protestujemo protiv ove nenormalne vlasti, da pobuna izađe na ulice. Nećemo više da se sklanjamo i ćutimo, da pokažemo da nas ima i da se ne plašimo, rekao je Obradović novinarima na protestu ispred ulaza u Skupštinu Srbije.

On je istakao da je današnji protest ispred Skupštine pokušaj da se ukaže da zakoni koji su na dnevnom redu parlamenta i biće doneti predstavljaju kraj demokratije u Srbiji i da je zato potrebna pobuna.

Pobuna će se nastaviti i neće stati dok ne srušimo ovaj kriminalni i lopovski režim, porušio je Obradović.

Kako je objasnio, danas se, 45 dana pre izbora, menjaju zakoni o izboru poslanika i o lokalnim izborima, jer vladajuća stranka želi da „na silu zadrži svoju kriminalnu i lopovsku vlast“.

Demokratija danas umire u Srbiji, danas za smrt demokratije glasaju poslanici vladajuće većine, konstatovao je Obradović.

Dok se Obradović obraćao novinarima, u zgradu Skupštine ulazio je lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović, kodga su poslanici i pristalice Dveri dočekali rečima „Čedo, lopove“, „Ua“, „Čedo Šiptare“ i „Izdali ste Kosovo“.

Jovanović je pokušao da nešto kaže Obradoviću i obrati se medijima, ali mu je ovaj uzvratio sa : „Dvadeset nas kradeš, i šta ti nije jasno, ti si jedan od najvećih izdajica, lopova i kriminalaca na srpskoj političkoj sceni“.

Poslanici Dveri i njihove pristalice na čelu sa Boškom Obradovićem organizivali su danas protest ispred glavnog ulaza u Skupštinu Srbije, a bilo je koškanja i guranja sa poslanicima vladajuće kolacije i ministrima koji su dolazili na sednicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari