Obradović ispred Skupštine, incidenti sa poslanicima i ministrima (VIDEO) 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Poslanici Dveri i njihove pristalice na čelu sa Boškom Obradovićem organizivali su danas protest ispred glavnog ulaza u Skupštinu Srbije, a bilo je koškanja i guranja sa poslanicima vladajuće kolacije i ministrima koji su dolazili na sednicu.

Oni nose zastave Srbije i Dveri, transparente na kojima piše „Dole Vlada“, „Ne može Vaskrs, ali izbori mogu“, „Ne može Đurđevdan, ali izbori mogu“, duvaju u pištaljke, uzvikuju „Vučiću, lopove“, „Izdao si Kosovo“.

U trentku kada je u Skupštinu dolazio ministar zdravlja Zlatibor Lončar došlo je koškanja i prepirke, a ministra je obezbeđenje sprovelo do ulaza u parlament.

Obradović je Lončaru rekao da se „spremi za zatvor“ i da ćemu „suditi narod“, dok su ostali vikali „Lončare, lopove“. Predstavnici Dveri dočekali su i poslanika SNS Milovana Drecuna i vikali „Izdali ste Kosovo“.

Oni su krenuli ka njemu i opet je bilo gurkanja na stepeništu. Predstavnici Dveri rekli su da je Drecun nasrnuo na poslanicu Mariju Janjušević. Ona je rekla da je Drecun njoj govorio najlascivnije reči koje ona ne može javno da ponovi.

„Nisam dozvolila da mi priđe dovoljno blizu da me povredi“, rekla je Janjušvić. Upitan čemu ovaj protest, Obradović je pitao šta nije jasno.

„Osam godina neko krši Ustav. Laže, krade, izdaje. Na svaki način ponižava državu“, rekao je Obradović i dodao da Dveri bune jer to neće da trpe. „Nema fizičkog nasilja, mi samo govorimo ko je kriminalac, ko je izdao Kosovo.

Imamo obavezu da se suprotstavimo ovoj nenormalnoj i kriminalnoj vlasti“, rekao je Obradović.

On je rekao da poziva sve poslanike opozocije na pobunu i da nađu svoj način.

„Došlo je vreme za pobunu, za obračune“, rekao je Obradović. On je rekao da se danas menjaju dva važa izbora zakona, da su izbori raspisani po jednoj proceduri, a da se sada potpisi prikupljaju po drugoj proceduri.

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je danas građane Srbije da u subotu u 19 časova izađu na centralne trgove i ulice svojih gradova, svim prevoznim sredstvima koja poseduju, i da do 20:05 budu u protestnoj vožnji.

Predsednica Skupstine Maja Gojkovoć osudila je danas napad poslanika Dveri Boška Obradovića na poslanika Marjana Rističevića.

Poslanica Gordana Čomić izjavila je danas da izborna lista Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) osuđuje sve one koji misle da je nasilje politika.

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević pitao je danas da li su napadi norma politike u Srbiji i pozvao nadležne da reaguju na napade na poslanika Marjana Rističevića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari