Gojković: Fašistički napad Obradovića na poslanika Marijana Rističevića 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Predsednica Skupstine Maja Gojkovoć osudila je danas napad poslanika Dveri Boška Obradovića na poslanika Marjana Rističevića.

Ona je rekla da je taj napad fašistički.

Dodala je da je Rističević brutalno napadnut, da u ga napali, gazili i tukli i da on bez obezbeđenja ne bi uspeo da se izvuče i preživeo.

Ona je pokazala Rističevićev pocepani sako i rekla da taj sako predstavlja građane koji su glasali za njega. „Ovo može da nastane samo ako vas fašisti brutalno napadnu, gaze i tuku“, rekla je Gojković.

Ona je dodala da on na maski ima tragove krvi i da je sada u ambulanti. Gojković je pozvala nadležne da reaguju i kažu šta napad na poslanika zaista znači i pozvala EU da da ocenu o „fašističkom ponašanju poslanika oličenim u Bošku Obradoviću“.

„Pozivam ih da kažu kakav je njihov stav povodom ovog brutalnog napada na parlament i poslanika Rističevića“, rekla je Gojković.

Ona je rekla da su se takvi prizori viđeni uoči dolaska na vlasti Adolfa Hitlera.

„Molim medije da ne prećutkuju ovo što se danas desilo. Pred nama je pitanje šta sledi dalje“, rekla je Gojković.

Ona je rekla da će se odlučno suprotstaviti pokušaju blokade skupstine.

Iza nje su na konferenciji stajale poslanice SNS.

Poslanici Dveri i njihove pristalice na čelu sa Boškom Obradovićem organizivali su danas protest ispred glavnog ulaza u Skupštinu Srbije, a bilo je koškanja i guranja sa poslanicima vladajuće kolacije i ministrima koji su dolazili na sednicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari