Obradović: Principijelni stav Kube o Kosovu 1Foto: Stefana Savić

Predsednik Odbora za spoljne poslove Žarko Obradović sastao se danas u Domu Narodne skupštine sa ambasadorom Kube u Srbiji Gustavom Tristom del Todom, sa kojim je razgovarao o mogućnostima unapređenja međuparlamentarne saradnje.

Na početku sastanka, Obradović je uputio iskrene čestitke novoizabranom predsedniku Republike Kube Migelu Dijas Kanelu i dodao da je Srbija spremna da unapredi  tradicionalno dobre odnose sa Kubom i prijateljske odnose sa kubanskim narodom, navodi se u saopštenju Skupštine Srbije.

Kako je saopšteno u nastavku razgovora, sagovornici su se složili da je saradnja dveju zemalja na svim nivoima dobra, ali da postoji prostor za dodatno unapređenje saradnje, posebno u oblastima ekonomije, obrazovanja, medicine i poljoprivrede. Ambasador je istakao da će za vreme svoje diplomatske misije u Srbiji pokušati da podigne saradnju u mnogim oblastima na još viši nivo.

Obradović i ambasador Kube zaključili su da će se obostranom razmenom poseta predsednika odbora za spoljne poslove i poslaničkih grupa prijateljstava dveju zemalja, međuparlamentarna saradnja dodatno unaprediti.

Obradović je takođe, izrazio zahvalnost Kubi na principijelnom stavu u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije, kao i na podršci u međunarodnim organizacijama, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari