Obradović: Ućutkuju se Dveri jer se bliži čin izdaje Kosova 1Boško Obradović Foto: Fonet/Nenad Đorđević/ Arhiva

Boško Obradović, šef poslaničke grupe Dveri tokom rasprave o amandmanima na finansijske zakone u Skupštini Srbije za samo nekoliko munuta uspeo je da zaradi dve opomene i oduzimanje reči do kraja sednice. Obradović smatra da nije bilo razloga za izricanje opomene, ali da je potporedsednik skupštine Srbije Veroljub Arsić krenuo u obračun sa poslanicima Dveri iz nekoliko razloga .

– Prvi razlog je taj što se približava čin izdaje KiM i potpisivanje pravno-obavezujućeg sporazuma i potrebno je ućutkati skupštinu. Drugi razlog može biti što se Dveri ozbiljno protive bankarskom kartelu i bankarskoj mafiji, objasnio je Obradović novinarima nakon izricanja opomena .

Šef poslaničke grupe Dveri u skupštinskoj sali obraćajući se građanima rekao da ih neće zaštititi Jorgovanka Tabaković, guverner Narodne bane Srbije, kada zapadnu u probleme sa „bankarskim lopovima“ i da u to mogu da budu sigurni. On je rekao da se neko posle šest godina na mestu guvernera NBS setio da banke pljačkaju građane Srbije i da treba zaštititi korisnike finansijskih usluga.

– Šta ćemo za ovu pljačku iz prethodnih šest godina, ko će za to da odgovara? Ko će da nadoknadi građanima sve što su ih banke opljačkale, dok je gospođa Jorgovanka Tabaković pravila frizuru ili primala pet hiljada evra mesečno, rekao je Obradović.

Predsedavajući Veroljub Arsić mu je izrekao opomenu, navodeći da može da prihvati da spominje platu, ali ne i frizure i ostale stvari…

– Upristojite se. Konačno se upristojite i počnite da govorite o amandmanu, a ne o svemu što vam padne na pamet, rekao mu je Arsić.

Obradović je rekao da neće prestati da govori o „lopovskoj i kriminalnoj vlasti“ zbog čega mu je Arsić izrekao drugu opomenu.

„Imate još 20 sekundi“, rekao je predsedavajući, a to vreme je Obradovic iskoristio samo da kaže da mu je predsedavajući „ukrao“ vreme zbog čega mu je oduzeta i reč.

– Hvala. Ovo pokazuje kakva je vaša vlast, zaključio je Obradović koji se potom obratio i novinarima u skupštinskom holu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari