Obradović: Već počela krađa izbora 1Boško Obradović Foto: Fonet/Nenad Đorđević/ Arhiva

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da se najveća krađa u izbornom procesu već odvija, a iskazuje se u neravnopravnom medijskom tretmanu kandidata, čime su prekršeni svi zakonski i drugi regulatirni uslovi da predsednički izbori budu fer i pošteni.

Obradović je na konferenciji za novinare rekao da je monitoring informativne službe Dveri pokazao da kandidat vlasti Aleksandar Vučić u poslednjih sedam dana ima 56 odsto zastupljenosti u besplatnim informativnim programima televizija, a kada se dodaju i njegove aktivnosti kao premijera, onda čak 92 odsto.

Ostalih deset kandidata imaju svega osam odsto zastupljenosti u informativnim emisijama. Kakvi su to slobodni izbori ako se čuje samo vlast, ako nema debata i sučeljavanja, zapitao je Obradović.

On je istakao da svi opozicioni kandidati pozivaju Vučića na duel, na koji on ne sme da izađe „jer je politička kukavica“.

Analiza Dveri je pokazala da je, posle Vučića, u izbornom programu televizija Vuk Jeremić zastupljen sa 10 odsto, Saša Janković sa devet, Vojislav Šešelj sa osam, Obradović sa sedam, Saša Radulović sa tri, a ostali kandidati zajedno sa 10 odsto.

Takvim ponašanjem medija, konstatovao je Obradović, prekršen je i Zakon o izboru narodnih poslanika i Zakon o elektronskim medijima, zbog čega je pravni tim Dveri uputio prigorov Regulatornom telu za elektronske medije (REM) i ukazao na nepravilnosti i kršenje zakona.

Prema njegovom mišljenju, REM se povukao, „pobegao sa poprišta i ćuti na krađu“.

Dveri su pozvale i Agenciju za borbu protiv korupcije da ispita zloupotrebe državnih sredstava za Vučićevu kampanju i „stavljanja državnih resursa u funkciju te kandidature“.

Govoreći o tvrdnjama da postoje „političke mafije“ u Srbiji, što su Dveri obelodanile u svom projektu „Dveriliks“, Obradović je ukazao da Vučić ni pet dana od objavljivanja ne reaguje, niti odgovara na pitanja koja su mu postavljena o umešanosti njegovih kumova i saradnika u kriminal.

Imamo snimke razgovora između članova političke mafije, objasnio je Obradović, koji je najavio da će Dveri u petak na konferenciji za novinare predstaviti „nove dokaze kako nas pljačka politička mafija“. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari