Obradović: Život u Srbiji nije normalan jer vlast nije normalna 1

U Požarevcu, što je za pohvalu, tokom šetnje gradom delegacije Saveza za Srbiju, nije bilo uvreda i pogrda upućenih od strane pristalica vladajuće stranke.

Građani Požarevca, iako iznenađeni njihovim dolaskom, lepo su ih prihvatali, a pojedinci su ih pozdravljali i postavljali razna pitanja. Delegaciju je predvodio bivši gradonačelnik Beograda, Dragan Đilas. U njegovom društvu bili su novoizabrani predsednika DS-a Zoran Lutovac, zamenica predsednika Levice Ferida Ćustović, predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović, potpredsednik Narodne stranke i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije Zdravko Ponoš i predsednik sindikata Sloga, Željko Veselinović. Dočekali su ih lideri požarevačke opozicije, pobornik Dragana Đilasa i uspešni požarevački advokat Goran S. Petrović i prvi čovek požarevačkih demokrata Dejan Savić.

Lideri Saveza bili su zadovoljni punom salom i atmosferom u maloj sali CKZ. Nakon uvodnog dela koji je prezentovala Marija Vajner, prvi se prisutnima obratio Dragan Đilas.

„Shvatili smo da imamo više sličnosti nego razlike, zato smo i počeli sa deset tačaka, a došli na trideset. Shvatili smo da smo svi mi imali povod da budemo deo ove vlasti na različite načine i svi smo to odbili. Imamo drugačiji sistem vrednosti, drugačije razmišljamo i želimo drugačiju Srbiju u kojoj živimo“, rekao je Đilas.

Lider Demokratske stranke dr Zoran Lutovac naglasio je da se ova tribina održava na dan kada se u svetu obeležava kao Dan demokratije, a da, trenutno, u Srbiji od demokratije nema ni slovo d, pošto se sveukupna vlast nalazi u rukama jednog čoveka.

Boško Obradović, lider Dveri, označio je požarevačku tribinu kao početak proboja opozicionog fronta i pada ove, kako je rekao „nesrećne i katastrofalne vlasti“, predvođene Aleksandrom Vučićem, do pobede, aludirajući da se datum održavanja tribune poklapa sa 100-godišnjicom početka proboja Solunskog fronta, koji od strane vlasti i većinu medija gotovo da nije ni spomenut. Boško Obradović još je rekao je da „život u Srbiji nije normalan, jer vlast nije normalna“.

Potpredsednik Narodne stranke i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije Zdravko Ponoš rekao je, povodom poslednjih imenovanja u vojsci, da je predsednik Srbije konačno počeo da radi svoj posao, jer ima ustavne nadležnosti za imenovanja, ali da je to uradio na skandalozan način, cirkuski i nalik rijaliti programima, prvenstveno kako bi skrenuo pažnju sa činjenice da kosovske bezbednosne snage prerastaju u kosovsku vojsku.

Nakon toga građani su postavljali pitanja. Jedan od građana izrazio je sumnju u program od 30 tačaka rekavši da se u njemu nema ništa konkretno, našta mu je Obradović odgovorio da pažljivo pročita sve tačke programa i da će videti da se radi o konkretnim stvarima. Na opasku jednog građanina da vlasti nakon promena 2000. godine, u kojoj su većina prisutnih iz Saveza učestvovala nisu ništa učinili za boljitak, čak su i nazadovali u odnosu na Miloševićeve vlasti, i da se zbog toga nisu izvinili, Đilas je odgovorio da dok je on bio u vlasti da je bilo i dosta toga lošeg. I da se zbog toga sada, ako njemu i drugima nešto znači, izvinjava. Tim izvinjenjem je tribina i završena, a učesnici su nastavili druženje sa građanima na koktelu u holu, gde su se rado se fotografisali sa svojim pristalicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari