Odalović: Brisel da urazumi Prištinu 1Foto: Printscreen/RTS

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović ocenio je danas kako bi Brisel mogao da „privede pameti“ Prištinu i ukaže da mere kojima su takse za robu iz Srbije povećane za 100 posto mogu da izazovu teške probleme.

Ovo što Priština radi u direktnoj je suprotonsti sa svim što smo svi zajdno postigli i prihvatili u dijalogu da mirno dođemo do rešenja, rekao je Odalović u Jutarnjem dnevniku Radio-televizije Srbije (RTS). Odalović je naglasio kako „Evropska komisija mora da reaguje“ i dan je Beograd „s pravom ljut“ na to što Brisel nije energično reagovao. Ocenujući da su potezi Prištine usledili u „delikatnom trenutku“, Odalović je ocenuio da je cilj tih mere da „umire unutrašnju javnost“ i „ublaže neuspehe u mnogim spoljnopolitičkim“ aktivnosti u kojima su prištinske vlasti „doživele fijasko“, počev od povlačenja priznanja nezavisnosti, elektro-mreže, izostanka očekivanog prijema u Interpol.

Mnogo toga je na šta su računali da će time zaokružiti svoju kvazidržavnostm i kvazidržavu, rekao je Odalović. On je potvrdio da će Srbija ukazati međunarodnoj javnosti šta znači potezi Prištine i očekuje da će Srbija dobiti podršku. Za trenutnu situaciju na Kosovu je rekao da je „“sada relativno pod kontrolom“, i poručio da „Srbija neće ostaviti svoj narod“. Odgovorićemo na svaku provokaciju i uvek ćemo imaćemo spreman korak koji pruža garancije, rekao je Odalović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari