Odbačena krivična prijava za napad na prostorije Dveri 1Ilustracija Foto: Freeimages

Rešenje Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku kojim se odbacuje krivična prijava protiv N.Z. zbog napada na prostorije Dveri u Čačku, pokazuje da su za tamošnje Tužilaštvo članovi Dveri legitimna meta nasilja, ocenjeno je danas iz pokreta na čijem je čelu Boško Obradović.

Prema navodima Dveri, N.Z. je najpre slomio tablu na zgradi gde se nalazi kancelarija gradske organizacije Dveri u Čačku, potom upao u kancelariju, pretio i maltretirao sekretaricu i odbornika Dveri, pritom tražeći Obradovića.

-Za Tužilaštvo u Čačku to nije ugrožavanje sigurnosti i nasilničko ponašanje, već običan prekršaj i narušavanje javnog reda i mira, ukazuje se u saopštenju.

Dveri navode da je prilikom napada N.Z. bio u stanju nervnog rastrojstva, tako da je noć po izvršenom delu proveo na odeljenju psihijatrije, kao i da je više puta ranije krivično procesuirano.

Pokret podseća da je žena koja je preko društvene mreže Tviter pisala preteće poruke predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uhapšena i držana u zatvoru.

-To su nadležni organi smatrali ugrožavanjem sigurnosti, a fizički upad u prostorije Dveri i napad na dvoje ljudi, plus pretnje narodnom poslaniku i predsedniku Dveri, čačansko tužilaštvo ne smatra ugrožavanjem sigurnosti, navodi se iz pokreta Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari