Odbori SPS pritiskaju Dačića da povuče podršku Vučiću 1Foto: FoNet Nenad Đorđević

Više opštinskih i gradskih odbora iz Pčinjskog, Jablaničkog, Niškog i Pirotskog okruga moglo bi da na današnjoj sednici Glavnog odbora SPS u Beogradu zatraži da se povuče blanko podrška koju je Ivica Dačić dao kandidaturi Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima.

To je potvrđeno Danasu iz više izvora socijalista na jugu Srbije.

– O tome ne znam ništa, ali da su se okolnosti promenile i da o tome imamo puno razloga da razgovaramo i da ćemo razgovarati sasvim je jasno – prokomentarisao je za Danas Novica Tončev. On je naveo da ne očekuje „političke tenzije kao u SNS, ali da ima razloga da se o svemu otvoreno porazgovara“.

Tokom jučerašnjeg dana podršku kandidaturi Aleksandra Vučića dao je i Gradski odbor SPS, uprkos činjenici da se nalazi u opoziciji u Vranju u odnosu na naprednjake. Prethodno je narodni poslanik i predsednik GO SNS Slaviša Bulatović izjavio za lokalne medije da ga „ne interesuje nikakva saradnja sa socijalistima u Vranju koji su prošlost“.

– Dali smo podršku stavu našeg predsednika Dačića, koji je jak kao zemlja i tu nema nikakvih dilema, rekao je za naš list Zoran Antić, predsednik GO SPS Vranja, sada opozicioni odbornik.

Nema nazad

Ivica Dačić, lider SPS i potpredsednik Vlade, dao je mnoštvo izjava za medije u petak u kojima je podržao Vučića. Između ostalog ocenio je i da „posle ovog što je urađeno, mislim da nema nazad, ne sme da se odustaje, nema premišljanja“. On je za TV Prva istakao da će Vučić pobediti u prvom krugu bez obzira na to da li će Tomislav Nikolić ući u izbornu trku ili neće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari