"Glasaću protiv predaje niškog aerodroma uprkos pritiscima" 1Jelena Đorđević Foto: Južne vesti

Jelena Đorđević, odbornica Jedinstvene Srbije, koja je članica vladajuće koalicije u Nišu koju prevodi SNS, rekla je danas da će na predstojećoj sednici Skupštine grada glasati protiv odluke da se niški aerodrom „Konstantin Veliki“ besplatno ustupi državi, uprkos pritiscima koje trpi zbog takvog stava.

– Odluka da se niški aerodrom preda na upravljanje državi nije u interesu Niša i građana Niša i ja za takvu odluku ne mogu da glasam jer sam kao odbornica dužna da u prvi plan stavljam opšti, a ne stranački ili pojedinačni interes. Nemam informacije da li još neko iz vladajuće koalicije deli moj stav, tako da to ne mogu da prognoziram, ali na svačijoj savesti da odluči da li će glasati u javnom interesu, ili onako kako im je rečeno iz SNS-a- rekla je ona za Danas.

Đorđević je kazala da je na na svakom gradskom odborniku „velika odgovornost“ , tim pre što svako od njih „mora da pogleda svoje sugrađane u oči“. Ona je kazala da bi „volela da i ostali odbornici iz vladajuće koalicije slede njen primer“ , ocenjujući da bi raspisivanje referenduma, na kojem bi se čuo glas građana Niša, bilo dobro rešenje. Dodala je da „trpi lične pritiske, ali da za sada ne želi da govori o tome“.

Ona je za sada jedini odbornik skupštinske većine koji je javno saopštio da će glasati protiv odluke Gradskog veća da se osnivačka prava i imovina niškog aerodroma besplatno ustupe Republici, koja je doneta na preporuku Vlade Srbije. Prema nepotvrđenim informacijama, sporni bi mogli biti i odbornici SRS, kojima je predsednik te stranke Vojislav Šešelj navodno naložio da glasaju protiv besplatnog ustupanja niškog aerodroma državi „i po cenu opstanka koalicije“.

Sednica Skupštine bila je zakazana za 10. april, ali je nakon građanskih protesta i negativne reakcije dela javnosti odložena do daljnjeg. Prema nezvaničnim informacijama, pre njenog održavanja Niš će posetiti predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić, kako bi između ostalog ubedio vladajuću koaliciju, građane i javnost da je besplatna predaja aerodroma državi u interesu građana Niša.

Skupština grada Niša, inače, ima 61 odbornika. Koalicija oko SNS-a ima 21 odbornički mandat, SPS-  sedam, koalicija oko Pokreta socijalista- šest, koalicija Jedinstvena Srbija i Ruska stranka- pet, radikali- pet, koalicija PUPS i Dveri- tri i SNP jedan mandat. Ostali mandati pripadaju opoziciji, koja je, prema sadašnjim informacijama, jedinstvena u stavu da će glasati protiv odluke o poklanjanju niškog aerodroma državi. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari