Odbornik "Niške inicijative" protestuje ispred gradske kuće zbog medijskog mraka 1Foto: Z. M.

Srđan Nonić, šef opozicione odborničke grupe “ Niška inicijativa”u Skupštini grada Niša, započeo je jutros protest ispred Gradske kuće, u kojoj su kabineti gradonačelnika i članova Gradskog veća, zbog “medijskog mraka koji vlada u gradu”.

Nonić je kazao da će protestvovati svakog jutra ispred Gradske kuće i na taj način “dočekivati” gradonačelnika Darka Bulatovića i većnike, kako bi ih iznova upozoravao na “katastrofalno stanje u medijima u Nišu”. Započeo je protest držeći transparent sa natpisom

Stop cenzuri, oslobodite medije i ukinite mrak”.

– Kao odbornici smo plaćeni da zastupamo interese građana. “Vladari” su obesmislili Skupštinu grada i nas kao njihove predstavnike, a mi nemamo gde da iznesemo stavove i politička mišljenja. Iako Niš iz budžeta izdvaja 94 miliona dinara za medije, a ko zna koliko još dajemo preko javnih preduzeća i opština, skoro svi mediji služe za promociju SNS kadrova i njihovih saveznika- rekao je Nonić, dodajući da je protest njegov lični čin.

On je kazao da ne poziva građane ili ikog drugog da protestvuje sa njim, jer su “neki već više puta zloupotrebili njihovo nezadovoljstvo i spremnost na protesno okupljanje za svoje lične ciljeve”. Ukoliko neko odluči da mi se pridruži, to će biti u redu, ne odbijam ničije društvo, rekao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari