Nova Stefanovićeva pisana izjava: Odnosi u SNS su samo naši 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Nebojša Sefanović, se u svojstvu člana Predsedništva Srpske napredne stranke, ponovo danas oglasio pisanom izjavom.

U nekoliko navrata tokom trajanja izjašnjvanja po odborima SNS, koji prema dosadašnjim navodima, svi listom glasaju za njegovu smenu sa mesta predsednika beogradskog odbora SNS, Stefanović se oglašavao na uobičajen način – kroz stranačka saopštenja i uživo odgovarajući novinarima na događajima vezanim za njegovu funkciju ministra odbrane.

Nije poznato da li je i dalje na mestu koordinatora Biroa svih službi bezbednosti, odnosno sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost, što je funkcija na kojoj je od dolaska na vlast do izbora za predsednika Srbije bio Aleksandar Vučić. Stefanović je u najnovijoj pisanoj izjavi istakao je da je sve što je u politici naučio – naučio od Aleksandra Vučića, navodeći da sa njim ima iskren odnos.

On kaže da ne razume zašto se „kampanji“ protiv SNS-a pridružuju i neke stranačke kolege. Stefanovićevu izjavu prenosimo u celosti:

„Mogu da razumem opoziciju koja se u svojim medijima već duže bavi jedino stanjem u Srpskoj naprednoj stranci i mojim odnosom sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, jer to društvo nema nijednu ideju, a kamoli sposobnost da uradi nešto dobro za Srbiju, osim što želi da se vrati na vlast i ponovo sebi napuni džepove. Ali ne mogu da razumem zašto se toj zaludnoj i očajničkoj kampanji, svesno ili nesvesno, pridružuju neke moje kolege i prijatelji iz SNS-a, šaljući preko medija savete i preporuke šta bi trebalo da uradi naša zajednička stranka ili ja kao član njenog Predsedništva i jedan od osnivača.

Svako učešće u ovoj raspravi putem medija je štetno za SNS, za svakog od nas kome su Srbija i naša stranka na srcu, pa i za našeg predsednika Vučića. Korisno je samo za one koji ovom kampanjom žele da skrenu pažnju sa svog tragičnog političkog beznađa, a naročito sa njihovog sramnog perioda vladavine koji je Srbiju ostavio na cedilu, opljačkanu i poniženu. Pobedili smo predvođeni predsednikom Vučićem, uspravili Srbiju, odlučni da usmeravamo energiju na stvari koje nas vode napred, a ovo nije jedna od njih.

Odnosi u SNS-u su samo naši. A mi smo dovoljno jaki i mudri da ih rešavamo kao i uvek do sada, u otvorenoj, prijateljskoj raspravi iz koje smo uvek izlazili jači i mudriji. I to bez obzira kakve su odluke koje donosimo, a pripadam grupi ljudi koji nisu deo tima samo kada je dobro i samo kada se neka kritika ili uskraćivanje podrške ne odnosi na njih lično.

I moj odnos sa Aleksandrom Vučićem je, takođe, samo naš. Taj odnos je iskren i podrazumeva zajedničku borbu za bolju i jaču Srbiju, ali i bolju i jaču Srpsku naprednu stranku. Uostalom, sve što sam naučio u politici naučio sam od njega. Zato ni meni, ni Stranci, a uveren sam ni predsedniku Vučiću, nisu potrebni posrednici da unutar naših redova uređujemo naše stvari.

Kao i uvek do sada, o mom radu i svim problemima razgovarao sam otvoreno sa svojim predsednikom i prijateljem Aleksandrom Vučićem. Bez posrednika i raznih ‘dobronamernih’ savetnika. Tako je i sada. I kao i uvek do sada slušam svaki njegov savet i sprovodim svaku njegovu odluku, jer to je temelj naše saradnje, koja je uvek bila samo na korist Srbiji i SNS-u. U tome se ništa neće promeniti.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari