Održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Majdanpek 1Foto: Turistička organizacija Majdanpek

Novi predsednik opštine Majdanpek je Dragan Popović sa liste „Aleksandar Vučić-zato što volimo Majdanpek“ koja je na septembarskim lokalnim izborima osvojila 24 od 31 odborničkih mandata u lokalnoj Skupštini, odlučila je većina odbornika na konstitutivnoj sednici tajnim glasanjem.

Zamenica predsednika opštine biće Elvija Jovanović, predsednik Skupštine Nikola Naunović, a zamenica predsednika SO Ivana Srbulović, svi sa liste „Aleksandar Vučić-zato što volimo Majdanpek“. Za sekretara SO Majdanpek postavljen je Zoran Topalović, a za članove Opštinskog veća, osim predsednika i zamenika predsednika opštine koji su članovi po funkciji, izabrani su Srećko Nikolić, Danijel Stojanović, Dragan Pavlović, Dario Mijatović, Marko Todorović i Mario Buljubaša.

Dragan Popović je inače devet godina obavljao funkciju predsednika opštine Majdanpek. Prvi put je izabran 2004. godine kao kandidat grupe građana, a na lokalnim izborima 2008. i 2012. godine kao nosilac liste Demokratske stranke. Prekomponovanjem vlasti u lokalnom parlamentu u julu 2013. godine kada je formirana nova vladajuća većina koju je činilo 16 odbornika SNS, SPS, SDPS, PUPS i grupe Preokret, Popović je razrešen funkcije predsednika opštine i tom je prilikom za predsednika opštine izabran Dejan Vagner. Vagner je funkciju predsednika opštine obavljao i nakon vanrednih lokalnih izbora održanih 2014. godine, a bio je prvi na listi „Aleksandar Vučić-zato što volimo Majdanpek“ za izbore održane 2. septembra.

U novom sazicu opštinske Skupštine u Majdanpeku SNS ima 24 odbornika, Srpski pokret Dveri 4 i koalicija SPS- JS tri odbornika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari